Câteva remedii simple pentru durerile menstruale

sursa foto: www.buzzle.com
În articolul precedent am vorbit un pic despre tipurile de menstruaţie.  Chiar daca tipurile pot fi combinate sau pot fi dezechilibre de mai multe feluri, sindrompul premenstrual şi o durere acută în timpul menstruaţiei sunt specifice mai degraba lui Vata. Înainte să încep să-mi schimb stilul de viaţă aveam probleme foarte mari cu sindrom premenstrual si dureri în prima zi. Aveam dureri insuportabile şi nu rezistam fără câteva pastile. În ultimul timp am văzut că aceste simptome s-au ameliorat, odată cu alte simptome ale blocajelor de tip Vata de altfel... Bine, am avut si simptome de tip Pitta (v-am mai povestit ca am constitutie dubla), dar despre aceasta alta dată.
De când vreau sa încep un tratament fitoterapeutic special pt sistemul reproducator, insa inca nu am ajuns la asta (probabil pt ca nu am un dezechilibru grav in acest sens nu prea am fost motivată). Sper sa fac si sa va povestesc si despre tratament cat de curand din experienţa proprie. Deocamdată însă vreau să vă prezint câteva trucuri care pe mine m-au ajutat să nu mai folosesc pastile în ultimul timp.
  1. Dieta de tip Vata.
  2. Am înlocuit cu ghee unt şi ulei vegetal. Mai folosesc şi ulei, însă extrem de rar, gătesc totul cu ghee, îl adaug la paste, fac cu el sandviciuri etc.
  3. Fac exerciţii regulat, mai ales tai chi (contribuie la deblocarea meridianelor energetice)
Acestea 3 zic eu au făcut ca sindromul premenstrual să fie aproape inperceptibil şi de o durată foarte mică. În ziua în care începe ciclu şi apare durerea fac aşa:
  1. Mă îmbrac cald şi pornesc căldura mai tare (în anotimpul rece bineînţeles :) )
  2. Beau un ceai concentrat de ghimbir proaspăt sau alte condimente antispasmodice (scorţişoara, fenicul,  busuioc).
  3. Încerc să rămân acasă şi să am activităţi liniştite, să mănânc ceva uşor, cald şi reconfortant.
 Să rămân acasă la căldură pentru mine este esenţial. Ştiu că nu e întotdeauna posibil să rămâi acasă, însă puteţi face asta măcar în zile în care este posibil sau să vă faceţi un program ceva mai lejer decât de obicei. Orice mişcare fizică prea intensă trebuie exclusă. De asemenea, ceaiul de ghimbir s-a dovedit foarte eficient pentru a elimina durerea, dar şi starea de greaţă pe care o am destul de des chiar înainte de a se începe ciclu. Îmi place tare mult şi ceaiul de fenicul şi busuioc. Îmi fac mai mult ceai, îl păstrez cald şi îl tot beau pe parcursul zilei.

Sper că unele din aceste sfaturi vor fi de folos şi vouă! Voi ce trucuri aveţi pentru a reduce durerile menstruale?

Comentarii

Postări populare