Ceai contra tusei (anti Kapha)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgg-S_sYbUeVyDKvFxJtg_cD19QLBNLeSB_UPncoooDUHWCqe4rehf0I3Mv1Z4OpaUTeLExDGHYvfNCkalFOhDpp8AC6OfH2pLoQmVIul7ujiQXfIbeCkhyj46piZOws-uk1sIBmFWFetQ/s320/kapha.jpg)
Sunt multe plante cu acţiune expectorantă, însă eu am ales câteva condimente care au o acţiune puternică anti Kapha şi, în plus, oricine le are la îndemână în bucătărie. Puteţi alege doar câteva ingrediente, nu neapărat să faceţi din toate 4. Pentru a avea efect terapeutic condimentele trebuie să fie neapărat întregi. Găsiţi condimente intregi în plafare. Ghimbirul are de asemenea un efect anti Kapha foarte pronunţat şi de aceea l-am inclus in lista. Asociaţi-l cu 1 sau mai multe din ingredientele principale. În privinţa cantităţii, puneţi la ochi. Ideea e ca ceaiul să aibă un miros şi gust pronunţat, aromatic şi picant. Dacă vă place ceai îndulcit, vă propun să adăugaţi puţină miere după ce ceaiul se răceşte la 40 de grade, mierea reduce de asemenea Kapha.
Ceai din condimente contra tusei Blossom of a new life:
- Cuişoare
- Scorţişoara
- Piper negru/piper lung indian (pippali)
- Busuioc (de la plafar, destinat pentru ceai, nu condiment)
- Opţional: ghimbir
- Miere
- Se ia aproximativ 1-2 linguriţe de condimente proaspăt râşnite (busuiocul nu e nevoie să fie râşnit) şi se infuzează cu apă fiartă 15 minute. Adăugaţi puţină miere şi serviţi imediat.
- Dacă folosiţi condimente intregi, luaţi un beţişor de scorţişoară, vreo 10 cuişoare şi boabe de piper şi 1 cm de ghimbir proaspăt. Adăugaţi la 1,5 cană apă fierbinte şi fierbeţi în jur de 5 minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu