Lasagna vegetariană
Ingrediente 2 porţii:
- vreo 5 foi de lasagna (să conţină doar faina din grîu dur si apa)
- o ceapa mică
- cîţiva căţei de usturoi
- o cană linte roşie sau galbenă
- o cană bulion de roşii natural (sa nu contina decît roşii pasate)
- Condimente: 1 lg sare de mare, 1 lg curry, jum lg curcuma, 1 lg ghimbir (sau 1 cm ghimbir proaspăt), jum. chili, 1 lg oregano, 1 lg busuioc
- 1-2 Lg ghee, unt de casă sau ulei extravirgin de măsline
- 2-3 Lg caşcaval ras de calitate bună (am folosit caşcaval românesc din lapte de capră crud)
- Topiţi untul sau ghee într-o tigaie înaltă. Adăugaţi ceapa şi usturoiul tăiate foarte fin. Căliţi 5 minute amestecînd des.
- Adăugaţi condimentele (în afară de ierburi aromatice şi sare), amestecaţi bine şi căliţi 1 minut.
- Adăugaţi bulionul de roşii, lintea bine spălată şi apă cît lintea să fie acoperită cîteva degete. Adăugaţi sare şi ierburile aromatice.
- Firebeţi la foc mic aproximativ 30 de minute amestecînd des şi adăugînd apa dacă e nevoie. Mîncarea trebuie să capete consistenţa de sos. Gustaţi şi mai adăugaţi condimente dacă e nevoie.
- Radeţi caşcavalul între timp, pregătiţi foile de lasagna. Unele foi se fierb în prealabil, ale mele se foloseau ca atare.
- Cînd sosul e gata luaţi un vas pentru copt şi ungeţi-l cu unt. Eu am pus în interior folie de aluminiu (am lăsat o parte mai mare în afara ca s-o folosesc în loc de capac). Puneţi un strat de sos, o foaie de lasagna deasupra, iar sos, presăraţi cu caşcaval ras şi tot aşa. La sfîrşit turnaţi sos din belşug deasupra şi presăraţi cu mult caşcaval.
- Acoperiţi cu capac sau folie de aluminiu, preparaţi la foc mediu în cuptor în jur de 15 minute.
- Sosul de linte este delicios si separat sau alaturi de orice garnitura.
Vai ce buna e! Va asigur ca si cei care sunt inebuniti dupa pizza si paste vor fi incantati de aceasta lasagna vegetariana. De abia aştept să-mi spuneţi cum v-a ieşit :) Poftă buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu