Salată de linte, ciuperci crude şi fasole verde
UPDATE
căliţi sau inabusiti ciupercile 5-10 minute, pt. ca ciupercile crude se digera foarte greu
Ingrediente:
- Linte- jumătate de cană
- ciuperci- 2
- ceapă- jumătate
- fasole verde- o jumătate cană
- sos soya (fără conservanţi)- 1 Lg
- oţet (natural) sau suc de lămîie- 1 Lg
- ulei presat la rece- 1 Lg
- plante aromatice (uscate): busuioc, oregano, maghiran, coriandru, mentă, cimbru etc
- opţional, un pic de piper sau chili
- Ciupercile se taie felii şi se amestecă bine cu sos de soya, oţet şi ulei. Adăugaţi ceapa tăiată solzişori şi lăsaţi-le să se înmoaie. Puteţi lăsa ciupercile la mărinat cîteva ore sau chiar peste noapte în frigider şi face salata a doua zi.
- Lintea se fierbe în cantitatea dublă de apă, cu un pic de sare şi frunze de dafin.
- Fasolea verde se fierbe în puţină apă 5 minute.
- După ce lintea s-a răcit, iar ciupercile s-au înmuiat, amestecaţi-le împreună. Adăugaţi fasolea, plantele aromatice şi mai multe condimente, ulei sau suc de lămîie dacă e nevoie.
- Serviţi salata cu verdeaţă şi legume proaspete ca fel de mîncare separat. De preferat să fie consumată la prînz şi nu seara, căci ciupercile şi lintea sunt alimente grele.
Comentarii
Trimiteți un comentariu