Salată detoxifiantă de primăvara cu alge

A venit primăvara şi apar din ce în ce mai multe vegetale în piaţă. E timpul pentru detoxifierea şi revigorarea organismului după o iarnă săracă în alimente vii, pline de clorofilă, vitamine şi enzime. Pentru că roşiile şi alte legume încă nu sunt ,,adevărate'', optez deocamdată pentru verdeaţă: salata de toate felurile, loboda verde sau violet, pătrunjel, mărar, ceapa verde, leurda, spanac etc. Am adăugat şi nişte alge Nori la salata mea obişnuită, pentru un plus de proteine, iod şi vitamina B12. În plus, arată foarte bine în salată, oferindu-i alături de loboda de culoare violet un aspect neobişnuit. Iar gustul este pe măsură! Iată care sunt ingredientele pe care le-am folosit azi:

  1. Cîteva frunze de salată creaţă
  2. O mănă frunze de spanac
  3. O mînă frunze de lobodă violet
  4. O ceapă verde
  5. Cîteva fire de pătrunjel
  6. Cîteva fire mărar
  7. Jumătate de foaie de alge nori (din supermaket, foi de alge pentru sushi)
  8. Sare de mare
  9. Dressing: cîte o linguriţă de ulei presat la rece, suc de lămîie sau oţet natural, opţional sos de soya natural (nu puneţi sare atunci)
Să fiţi plini de energie şi lumină!

Comentarii

Postări populare