Salată de fructe cu sos de ciocolată crudă


Aceasta salată este un adevărat deliciu şi răsfăţ pentru papilele noastre gustative! O idee excelentă pentru masa festivă sau pentru o cină romantică, mai ales alături de un păhar de şampanie sau vin bun.

Ingrediente:
  1. Fructe de sezon, la alegere. Eu am ales: minole, kiwi şi grapefruit roşu. Cred că e super cu căpşuni!
  2. Unt de cacao, organic, crud- 1 Lg
  3. Unt de cocos, organic crud- 1 Lg (opţional)
  4. Pudra de cacao, organică, crudă- 2 Lg
  5. Miere- 2 Lg
  6. Apa plată - 2 Lg
  7. Fulgi de migdale (opţional)
SAU folosiţi liqueur de cacao în loc de unt de cacao şi pudră de cacao.

  • Unturile se topesc la baie de aburi (40 grade), se amestecă bine cu pudra de cacao. Fără să scoatem vasul cu unt din apa caldă (sau de pe alta sursa de caldura), adăugăm miere, omogenizăm şi subţiem cu puţină apă. Trebuie să obţineţi un sos destul de lichid (ulterior se mai îngroşă, dar nu se va întări ca ciocolata).
  • Fructele se feliază şi se aranjează frumos pe platou, se toarnă ciocolata deasupra şi se presară fulgi de migdale.

Comentarii

Postări populare