Vindecarea prin cultivarea sentimentelor opuse

În cartea sa ,,Mesajele ascunse din apă'', profesorul Masaru Emoto arată cum exact ne afectează informaţia pe care o creăm, o transmitem şi o primim din jurul nostru. El a descoperit că apa are capacitatea de a stoca informaţia la care este expusă (muzică, cuvinte, imagini etc), ceea ce se poate observa prin fotografierea cristalelor de apă. Astfel, informaţia pozitivă va genera cristale simetrice, frumoase, iar cele negative vor afecta apa, care nu va forma deloc cristale sau acestea vor fi difuze şi urîte. De asemenea tratamentul chimic acţionează asupra apei, care nu mai formează cristale pentru că nu mai este vie (cu clor de exemplu). Profesorul Emoto susţine că anume informaţia negativă este aceea care ne îmbolnăveşte şi face ca apa, fluidele, energia corpului nostru să stagneze ca într-o mlaştină. Ceea ce propune Emoto, este cultivarea sentimentelor opuse celor negative pentru a ne vindeca, pentru a ne schimba şi pentru a evolua în definitiv. Iată care sunt corespondenţele sentimentelor negative:
  • ură- recunoştinţă
  • furie- bunătate
  • teamă- curaj
  • anxietate- pace lăuntrică
  • stres- prezenţă de spirit
Acestea au frecvenţe opuse şi reflectă structura binară a universului nostru. Încă din antichitate marii filosofi ne sfătuiau să cultivăm virtutea exact opusă defectului pentru a-l depăşi. Iar boala este un semn al dizarmoniei cu natura, cu ,,sursa'', nu este nici o tragedie, este un semn. Cum putem aplica practic aceste cunoştinţe?

În primul rînd trebuie să ne schimbăm gîndirea si să nu ne mai permitem să gîndim negativ orice s-ar întîmpla. Fiecare gînd negativ atrage consecinţe negative asupra noastră şi a celor din jur. Gîndurie de tipul ,, eu sunt bolnav, eu nu sunt fericit, nu sunt bun la nimic...'' ne programează să fim bolnavi şi nefericiţi. Iar dacă spunem asta constant altor persoane, mai ales copiilor, aceste cuvinte le vor programa şi subconstientul lor pentru nefericire. Pe de altă parte, gîndurile pozitive ,, sunt sănătos, mă simt bine, sunt fericit, apreciez ceea ce îmi oferă viaţa, am învăţat multe din această experienţă, pot face asta...'' ne ajută să depăşim orice obstacol şi să ne realizăm orice plan. Trebuie să înţelegem de ce suntem bolnavi şi ce anume este în dizarmonie cu natura. Dacă cauza bolii este ura, trebuie să cultivăm recunostinta si aşa mai departe. În articolul viitor vom vorbi despre corespondenţa afectiunilor cu sentimentele negative şi anumite trasaturi negative ale personalităţii noastre.

În al doilea rînd, acestea ne ajută să ne dezvoltăm ca Oameni, să creştem. Chiar dacă nu suntem bolnavi, dar simţim că ceva nu este în regulă cu noi, nu ne place comportamentul nostru, putem apela la sentimentele şi trăsăturile exact opuse. În loc să tot scormonim în trecut şi să ne lamentăm, este mult mai eficient să adoptăm această tehnică ,,homeopatică''. De exemplu dacă ne este frică de întuneric, trebuie să acceptăm că avem această anxietate, să înţelegem de ce o avem (unele sentimente negative şi frici chiar au o cauza foarte reală şi evidentă) şi să încercăm să ne obişnuim stînd, ieşind cît mai mult în întuneric şi gîndindu-ne logic şi clar: nu este nici pericol, nu se ascunde nimic acolo etc. Cei care sunt fricoşi şi laşi de felul lor trebuie să practice curajul şi aşa mai departe.

Sursa: Mesajele ascunse din apă, Masaru Emoto, Editura Adevăr Divin, 2005

Comentarii

  1. eu nu pot sa inteleg cum putem, unii dintre noi, sa plecam urechea la aiurelile astea, care sunt de fapt, apa de ploaie. lucrurile stau mai simplu de atat, nu trebuie sa dam banii la aiuritii astia. de ce nu ne ascultam valorile? dar deh! e mai la moda sa ne uitam in curtea vecina.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ha! Pai uite ca unii pot. Si chiar ii ajuta:)Masaro Emoto nu este primul care spune asta. Lucrurile despre care am vorbit le stiu din filosofie si, mai ales, lecturi ezoterice. Mi se pare foarte fain modul in care le arata el. De ce nu?
    Pai te invit sa vorbesti valorile care ti se par importante. Aici sau poate faci un articol la tine pe blog si ne dai un link, ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  3. ezoterice sau esoterice? este o mica diferenta intre termeni din cate stiu.:)
    pei am un articol despre valorile noastre. ai auzit de Gellu Naum? daca ti-as spune ca a fost unul din cei mai mari maestri spirituali, ce ai zice? normal, nu a venit cu filosofie flower power, dar.... uite, las un link:

    http://alexandervsalexander.blogspot.com/2009/12/bref.html

    mai am articole asemanatoare, pentru ca ma doare sufletul cand vad ca acest frumos domeniu este discutat prea in usor.

    RăspundețiȘtergere
  4. ,,Esoteric'' si ,,exoteric'' sunt lucruri diferite:)esoteric si ezoteric sunt 2 optiuni de a scrie acelasi cuvant, cum e si ,,filozofie'' si ,,filosofie''. Merci pentru link, ii cunoscut si pe toti clsicii teosofiei, si pe Gellu Naum desigur. Nu mi se pare nimic in neregula cu ce spune Masaro Emoto si mai ales nu e nici o mare filosofie, sunt lucruri absolut firesti, care apar sub o forma sau alta in orice filosofie sau relgie. Nu vreau sa intru in discutii si dezbateri filosofice pe acest blog. Este strict personal, nu proclama nici un adevar absolut si e menit sa ofere niste idei din experienta mea in legatura cu sanatate,nutritie si in general mod de viata sanatos. Este util pentru cei care rezoneaza cu felul meu de a privi lucrurile, iar pentru cei care vor valori adevarate, adevarurile absolute si articole exhaustive pe tematica filosofica din pacate nu va gasi asa ceva aici...Am pur si simplu cu totul alt scop, imi pare rau alexander.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare