Mic dejun delicios din quinoa, iaurt şi stafide negre

Aţi gustat vreodată stafide negre? Eu astăzi am gustat prima dată :). Vai, nu-mi imaginam că pot fi nişte stafide atât de delicioase. În timp ce le degustam mi-a apărut imaginea: quinoa, iaurt, stafide negre, nuci călite  cu scortisoara, nucşoara şi cardamom...:). Din păcate condimentele nu le aveam la îndemână, dar celelalte ingrediente le aveam. Imediat am pus quinoa la fiert şi nucile la călit. A ieşit nemaipomenit. Exact ce trebuie într-o dimineaţa în care ai poftă de ceva dulce şi uşor. Uşor aparent, căci micul dejun a ieşit destul de consistent de fapt. Vă asigur, o să vă lingeţi pe degete! Dar nu exageraţi, acest desert nu este deloc ayurvedic ;)) (nu cea mai bună combinaţie)

Ingrediente (o porţie):

  • o cană mică de quinoa
  • o cană mică iaurt simplu
  • câteva nuci uşor călite (eu am folosit caju si migdale)
  • stafide negre, după gust
  • opţ. o linguriţă miere
  • opţ. condimente: cardamom, scortisoara, nucsoara (se pot presăra deasupra sau se călesc nucile cu condimente)

Quinoa se spală bine şi se pune la fiert in cantitate dubla de apa. Se fierbe 12 minute. Nucile se călesc cu sau fără condimente (5-10min). Opţional iaurtul se amestecă cu miere. Când quinoa e gata, se pune într-un bol şi se lasă să se răcească un pic. Turnăm peste quinoa iaurt, presărăm stafide şi nuci. Şi gata super micul dejun!
 Poftă bună!

Comentarii

  1. am Quinoua acasa..o sa incerc :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu ador combinatia hrisca + stafide aurii + nuci si migdale crude + scortisoara!
    Buna ideea cu cardomomul, cum de nu mi-a dat prin cap pana acum? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Hei, mă bucur că şi ţie îţi place combinaţia!
    Mie îmi place mult cardamom si de obicei atunci când folosesc condimente ,,dulci'', de obicei pun o cantitate mai mare de nucşoara şi cardamom şi o cantitate mai mică de scorţişoară. Cardamom are un gust mai fin. Ah, şi încearcă să căleşti nucile câteva minute cu aceste condimente, e ceva deosebit la gust şi, în plus, condimentele ajută digestia acestei combinaţii nu foarte reuşite a alimentelor :).

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare