Chefal la cuptor cu sos de roşii



Încă o reţetă de peşte gătit dietetic! Mi-a plăcut taaaare mult peştele preparat cu sos de roşii! Chefal este un peşte foarte bun, o sursă excelentă de proteine uşor asimilabile, fosfor, vitaminele A, D, E, complexul vitaminic B şi alte principii active. Se consideră un peşte dietetic. Am găsit chefal proaspăt în piaţă, nu e deloc scump şi merită încercat.



Ingrediente 1 persoană

  • 2 rondele chefal proaspăt
  • jumătate cană bulion de roşii (de casă) sau roşii proaspete
  • jum. linguriţă amestec curry
  • 1/4 linguriţă sare
  • 1 linguriţă plante aromatice (oregano & busuioc)
  • opţional un vârf de cuţit piper
  • opţional 1 linguriţă ulei presat la rece (dacă fără se prinde de fundul tăvii)

Chefalul se curăţă bine, se spală.
Bulionul de roşii se amestecă bine cu condimente. Dacă aveţi roşii întregi amestecaţi totul în blender.
Dacă folosiţi ulei, ungeţi cu un strat subţire tava.  Sau puteţi adăuga uleiul în sos.
Aşezaţi un pic de sos în tavă, puneţi deasupra peştele şi mai turnaţi restul sosului deasupra.  Coaceţi la foc mediu în jur de 15-20 minute. Dupa 10-15 min puteţi verifica dacă nu s-a prins, întoarceţi peştele dacă e nevoie.
Serviţi cu o garnitură de legume cu puţin amidon, cum este spre exemplu broccoli, pe care l-am înăbuşit în puţină apă şi condimente (fenicul, coriandru, dafin), ca aici. Poftă buna!

Comentarii

  1. Deci .............astazi am mai invatat ceva de la tine.....chiar mai inspirat caci nu mai aveam idee ce sa fac astazi de mancare.... broccoli inabusit cu nebunia asta de condimente, amestec cu paste apoi si bineanteles gheeeeeeee.
    Minunat!!!! Iar vineri cand merg la piata caut ghefal. Nu am mancat pana acum caci nu ma inspira....dar voi incerca cu siguranta. Ce ma fascineaza pe mine la preparatele tale este (ti-am mai spus...) amestecul asta de condimente .....cu stiinta ...ce merge la fiecare. Mai ales ca le-am incercat si totul a fost fabulos ca arome, gust si incantarea papilelor gustative.........si a sufletului. Merci Tania mea!!!!!!!!!!!!! Incercati ce va sugereaza Tania in postaril ei ............nu veti regreta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc tare mult Tatiana, ma bucur ca ti-a placut broccoli inabusit. Si eu am facut zilele astea paste integrale cu broccoli inabusit ghee si putin caşcaval, o nebunie! :)In ceea ce priveste chefal, nu este intr-adevar un peste care inspiră, nu e nici pe departe la fel de gustos ca merluciu, macrou... de aici probabil si pretul lui mic pentru un peste de mare. Insa in reteta asta mi-a placut foarte mult si tinand cont de prorietatile sale si de faptul ca trebuie sa diversificam felurile de peste cat mai mult (risc sa fie dintr-o zona poluata etc), eu zic ca merita incercat.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare