Despre paraziţi

Foarte intersantă aceasta temă pentru că în general sunt 2 tendinţe: de a neglija problema total (de obicei doar copiilor li se fac analize si tratament pentru helminţi) sau de a o exagera foarte mult, de a spune că aceştia sunt capul tuturor răutăţilor care ni se întîmplă, că trebuie să ne protejăm non-stop, să opărim şi dezinfectăm totul etc. Adevărul este ca de obicei undeva la mijloc. Paraziţii sunt într-adevăr o problema destul de serioasă în zădar neglijată de către medici alopaţi, dar în acelaşi timp nu sunt o problema atît de gravă dacă oamenii duc un stil de viaţă sănătos şi respectă norme simple de igienă.
Ce sunt paraziţi? Sunt viermi laţi sau cilindrici care au o modalitate specifică de a trăi- prin parazitare a unui organism. Sunt peste 300 de feluri de helminţi (oxiurii, limbricii, echinococul etc), pot fi de dimensiuni diferite, pot trăi în diverse organe şi aşa mai departe. În funcţie de tipul de parazit şi de numărul acestora în organism provoacă diverse boli, sustrag substanţele nutritive, creează carenţe în organism şi o stare generală de rău şi lipsă de vitalitate.
Acum, toată lumea are paraziţi şi paraziţii sunt peste tot: le putem lua (şi le luam desigur) din apa de la robinet, din apa din rîu, prin contact cu animale şi mai ale cu excrementele animalelor, prin consumul cărnii şi peştelui semicrud şi aşa mai departe. Chiar eu am o cunoştinţă cu situaţie foarte complicată: are o teniază de cîţiva metri pe ficat, a ajuns într-o stare foarte gravă şi nu poate face operaţie. Din fericire acum se simte bine, dar face mereu cure antiparazitare şi e pe dieta strict vegana. Sunt cazuri în care ajung chiar la creier! Pe de altă parte, aceste cazuri sunt foarte rare. La un om sănătos, care se alimentează corect, are imunitate puternică etc, paraziţii nu vor avea un mediu prielnic pentru dezvoltare astfel încît să provoace dezechilibre grave. Mai ales dacă face măcar o cură naturală de dehelmintizare pe an, chiar nu e o problemă. Da, trebuie să ştim de pericolul pe care îl prezintă paraziţii, dar nu trebuie să exageram importanta lor şi să fim obsedaţi de curăţenie, dezinfecţie, sterilizare, opărire şi multe alte chestii care sunt recomandate de obicei. E chiar o prostie să fii atent la fiecare frunză de salată pe care o mănînci, în loc să te bucuri de vitaminele pe care ţi le oferă şi de viaţă în general :) (apropo, din punct de vedere ezoteric, apariţia paraziţilor, a tot felul de microbi şi viruşi este legată strict de starea noastră interioară, a fiecarui individ in parte şi a societatii in intregime)
Vă intrebaţi dacă dvs aveţi paraziţi? Cu siguranţă da. Faceţi o analiză de curiozitate să vedeţi ce oaspeţi aveţi :) Simptome: mîncărimi în zona anală, multă salivă (mai ales de dimineaţa), greaţa, lipsa poftei de mîncare sau viceversa, o pofta anormală, erupţii pe piele, tot felul de alergii, exeme, exfolierea pielii pe mîini, anemie, carenţa mare de B12, probleme cu scaun, dureri abdominale, ameţeli etc. Dacă sunt puţini puteţi să nu-i simţiţi deloc.

Iată care sunt recomandările mele în ceea ce priveşte pericolul bolilor parazitare:
  • Recomandat: dieta predominant vegetariană, multe vegetale, alge marine, probiotice, alimente şi condimente picante, alimente acre, alimente fermentate
  • Exclus: carne sau peşte crud
  • Redus: zahăr rafinat, pîinea albă dulciurile din comerţ, drojdia, alcoolul, băuturile carbogazoase etc
  • Norme de ingienă binecunoscute: ne spălăm pe mîini înainte de masă, nu intrăm cu încălţăminte de afara în casă, avem grijă cu animalele de casă, spălăm bine vegetalele chiar dacă sunt din grădina noastră, spălăm bine ouă etc.
Prevenirea şi tratament:
  1. Dieta este foarte importantă. Nu faceţi tratament fără să schimbaţi dieta.
  2. Alimente cu efect antiparazitar: condimente şi plante aromatice (ardei, chili, piper, cuişoare, muştar, fenicul, cimbru, menta, scorţişoara etc), alimente picante cum e ceapa, usturoi, hrean, seminţe de dovleac, fructe şi pomuşoare acre: cătina, zmeura, afine, lămîia, alte fructe (mai ales cele de culoare roşie-portocalie): kaki, rodia. 
  3. Plante medicinale cu efect antiparazitar: pelin, aloe, frunze de nuc negru, pau d'arco, alte plante medicinale amare şi astringente. De asemenea în tratament se poate intruduce usturoi (sub forma de capsule ca să fie mai eficient şi să nu vă chinuiţi să-l mîncaţi în fiecare zi) şi argint coloidal- antibiotic universal. Durata tratamentului depinde de ciclul de viaţă al parazitului pe care îl aveţi. În general se face 14-21 de zile, pauza 2-3 săptămîni, iar curs antiparazitar. Faceţi 2-3 cursuri şi apoi mai faceţi nişte analize să vedeţi ce efect a avut. Dar nu faceţi cursuri antiparazitare non-stop, mai bine ocupaţi-vă de dietă, ridicarea imunităţii, echilibrarea organismului din toate punctele de vedere. Cam de 2 ori pe an este mai mult decît de ajuns.
  4. Adjuvante în dehelmintizare: produse naturale cu efect laxativ; probiotice, vegetale care ajuta la eliminarea ,,cadavrelor'' şi previn intoxicaţia organismului în cazul în care e o situaţia grava de parazitoză (algele Kelp, lucerna, trifoi, anghinare), suplimente care ajută la refacerea organismului, a digestiei şi a pielii: MSM (sulf), spirulina, chlorella etc.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare