Ser facial pentru ten mixt sau gras


Acest ser l-am formulat pentru tipul meu de piele: gras cu tendinţe acneice. Merge foarte bine pentru tenul normal, mixt şi gras, Pitta sau Kapha. Se foloseşte în loc de cremă, mai ales seara. Contine toate tipurile de ingrediente necesare îngrijirii pielii: ingrediente care hrănesc tenul, îl înmoaie şi hidratează, ingrediente cu efect antioxidant care protejează tenul de îmbătrânire prematură şi determină o diviziune normală a celulelor epiteliale, formarea stratului de elastină şi colagen, ingrediente aniiritante care calmează tenul deja iritat şi protejează tenul de acţiunea diverşilor iritanţi (din cosmetică, produse de îngrijire pentru păr, soare etc). Are şi un efect cicatrizant, antiinflamator şi anibacterian datorită plantelor medicinale adăugate.

Conţine:
  1. Mix de uleiuri nongrase, noncomedogenice: ulei de jojoba, de sâmburi de struguri, borago, primula serii, germeni de grâu, coacăze negre. Uleiurile au scopul de a hrăni pielea. Combinaţia conţine o cantitate mare de acid linoleic şi gamma linoleic, aşa numitele ingrediente ,,cell comunicating'' care ,,comunică'' celulelor ca acestea să se diferenţieze şi să se dezvolte normal. În plus uleiurile presate la rece îşi păstrează în întregime proprietăţi antioxidante.
  2. Plante medicinale: muşeţel, gălbenele, brusture, tătăneasa, scoarţă de salcie. Plantele au efect antibacterian, cicatrizant, calmant, aniinflamator şi oferă o serie de principii active necesare pielii (antioxidanţi, vitamine, minerale). Tătăneasa şi gălbenele au proprietăţi puternic regenerante şi cicatrizante, brusturele este astringent şi normalizează secreţia de sebum, scoarţa de salcie are un efect puternic antiiflamator, muşeţelul este un excelent antiiritant şi are efect anibacterian.
  3. Vitamina E: efect antioxidant, protector, antiinflamator, menţine elasticitatea pielii.
  4. Tea tree oil (ulei de arbore de ceai): efect antibacterian.
  5. Energia mea pozitivă :)
Avantaje:

- Nu conţine nici un ingredient sintetic. Sunt folosite doar uleiuri organice şi plante medicinale în starea lor naturală. Am ales să fac ser şi nu emulsie (cremă) pentru că pentru a face o emulsie este nevoie de un emusifiant (substanţe sintetice) şi un conservant (sintetic). Cu toate că aceste ingrediente de multe ori nu sunt trecute la ingrediente, orice cremă-emulsie le conţine pentru că o cremă este făcută din apă şi ulei emulsifiat pentru a avea o consistenţă mai lejeră, iar orice produs care conţine apă trebuie obligatoriu conservat. Folosirea substanţelor sintetice contravine principiilor Ayurvedei de a nu aplica pe piele nimic ce nu ai putea să mănânci (pentru că substanţele respective sunt absorbite într-o anumită proporţie). Dacă petermen scurt şi când e nevoie putem face exceptie din aceasta regulă, eu am vrut să fac un produs pe care o să-l folosesc pe termen lung. E un dublu avantaj aici, căci conservanţii ecologici care există acum pe piaţă sunt iritanţi şi nu aş putea să le folosesc oricum pe pielea mea sensibilă.

- Nu conţine iritanţi (conservanţi, parfumanţi, alcool şi chiar anumite principii active care pot fi iritante).
- Poate fi utilizat în diverse moduri: în loc de cremă (ten normal sau mixt), pentru masaj (recomand mai ales  pentru piele grasă), adăugat în măşti cosmetice sau Cleanser.

Dezavantaje :
Are un miros de plante medicinale şi ulei de arbore de ceai. Ştiu că pentru multe fete mirosul cremei contează foarte mult, dar toate parfumantele fie ele naturale sau sintetice pot fi iritante. Poate pentru un alt tip de ten nu contează, dar pentru tenul acneic contează foarte mult ca toate ingredientele să fie ok. După aplicare, pielea NU va mirosi a plante medicinale :).
Nu este ca o cremă, nu poate fi bază pentru machiaj spre exemplu. Dacă nu aţi mai folosit genul acesta de produs va trebui să vă obişnuiţi cu el. Dacă doriţi o cremă naturală, vă pot recomanda pe cea de la Veda Art Cosmetice (nu este preparată prin emulsifiere): http://veda-store.ro/magazin?page=shop.browse&category_id=18. E o cremă foarte bună, dar un pic cam grasă pentru tenul meu.

Ce face şi ce nu face:
Hrăneşte pielea, o hidratează şi înmoaie, îi oferă o serie de principii active necesare diviziunii normale a celulelor epiteliale şi formarea stratului de colagen, menţine stratul hidro-lipidic natural al pielii, contribuie la regenerarea pielii şi are un efect uşor antiacneic.
NU tratează acneea sau alte afecţiuni ale pielii.

Cum se foloseşte:

1. În loc de cremă, atunci când este nevoie de hidratare. Se iau câteva picături de ulei, se încălzesc câteva secunde pe degete şi se  aplică pe faţa proaspăt spălată masând uşor. Dacă există exces de ulei, acesta poate fi absorbit cu un şerveţel, dar de obicei uleiul intră foarte bine în piele. Aceasta utilizare este recomandată mai ales seara sau în sezonul rece. Dacă mâinile sunt reci, încălziţi uleiul ţinând sticluta sub un jet de apă caldă.

2. Pentru masaj. O piele grasă nu are nevoie neapărat ca uleiul să rămână la suprafaţa pielii pentru a o proteja. O dată sau de 2 ori pe zi (mai ales seara), se iau câteva picături de ulei, se încălzesc pe degete şi se întind pe faţă şi apoi masăm faţa uşor cu mişcări circulare câteva minute. Apoi uleiul este îndepărtat cu apă caldă şi o mănuşă specială pentru faţă spre exemplu, sau cu ajutorul unui cleanser natural (nici intr-un caz săpun) Prin aceasta metodă principiile active din ser ajung la straturile profunde ale pielii şi  pielea este curăţată de impurităţi. După spălare, pielea va rămâne curată, moale şi hidratată, fără să mai fie nevoie să aplicaţi o cremă. Eventual poate fi aplicat un tratament antiacneic dacă e cazul.

3. Pentru măşti, scrub-uri sau cleanser, adăugaţi câteva picături în pasta formată. Va avea efect hrănitor şi va preveni deshidratarea tenului. Merge excelent pentru măştile din argilă şi Herbal Cleanser.

Nota. Pentru că serul conţine ulei de arbore de ceai, recomand să nu fie folosit în zona ochilor. Dacă cineva vrea să-l folosească pentru un ten gras, dar fără acnee, pot să-i prepar un ser fără ulei esenţial şi atunci acesta va potea fi folosit şi în zona ochilor.

Prezentare:

O sticluţă din sticlă opacă, 10 ml. Va avea şi o pipetă pentru a putea fi utilizat mai uşor. Folosit zilinic, aceasta cantitate de ser ajunge pentru cel puţin 1 lună.

Preţ- 55 Ron

Pentru că ingredientele sunt scumpe şi modalitatea de preparare este laborioasă, nu pot trimite testere multor persoane. Dar dacă cineva vrea tare, să-mi scrie un mail. De asemenea, mă puteţi contacta pentru orice detaliu sau recomandări personale. Adresa o ştiţi, tatianavozian(@)yahoo.com (am pus @ în paranteze ca să nu primesc spam).Nu ezitaţi să mă contactaţi şi pentru a pune intrebări despre cosmetice din comerţ, vă pot ajuta cu sfaturi şi să vă spun un pic mai multe despre podusele respective dacă îmi trimiteţi lista completă de ingrediente şi îmi descrieţi ce tip de ten aveţi.

Citiţi mai mult despre tenul de tip Pitta aici:
 http://blossomofanewlife.blogspot.ro/2012/11/piele-de-tip-pitta.html
Citiţi mai mult despre Herbal Cleanser alături de care folosesc acest ser aici: http://blossomofanewlife.blogspot.ro/2012/10/herbal-cleanser.html

Comentarii

Postări populare