Alimentele din supermarket, la control: Zacusca
sursa: cevabun.ro |
Apropo, ştiaţi că zacusca în lb.rusă înseamnă un fel de aperitiv care se serveşte de obicei la băutură (de exemplu niste salam si cascaval taiat, murături etc), iar în bulgară ,,micul dejun''? :)).
E, cuvantul vine din rusă, dar in spaţiul românesc s-a restrans la un anumit tip de ,,zakusca'', adică o tocăniţă de legume, de obicei preparată din vinete, ardei sau gososari, roşii, ceapa. Preparată acasa, este o mâncare minunată, mai ales dacă se folosesc multe condimente si nu se serveşte rece ci proaspătă, uşor răcită. Dar ce e cu conservele din comerţ? O fi bune şi ele, că doar conţin numai legume, ulei si condimente...? Ei bine, nu. Şi iată de ce:
- Este un preparat super procesat ca orice conservă. Nutrienţii din legume sunt distruse.
- Conţine ulei, iar toate conservele se pasteurizează la temperaturi înalte, ceea ce înseamnă că uleiul devine cancerigen.
- De obicei conţine şi zahăr.
Atât am vrut să vă povestesc astăzi, dacă aveţi idei bune pentru articole, aştept sugestii!
Comentarii
Trimiteți un comentariu