Terci de amarant la micul dejun

- este o sursă excelentă de proteine uşor asimilabile. Spre deosebire de cereale, amarantul este bogat în aminoacidul esenţial lizina
- este bogat în calciu, fosfor şi alte minerale
Amarantul se consumă ca cereale. O idee foarte bună este să-l consumăm la micul dejun sub formă de terci. Terci de amarant este dulce, cu o consistenţa granulată foarte specifică, consistent şi nutritiv. Excelent pentru toate tipurile de constituţie. Vata şi Pitta îl pot prepara cu lapte ca în reţeta de aici:
http://blossomofanewlife.blogspot.ro/2012/08/terci-de-hrisca-cu-lapte-si-condimente.html
Folosiţi ce condimente dulci vă plac, merge bine cu anason, cardamom, scortisoara. Pitta ar trebui să folosească o cantitate moderată de condimente care încălzesc, în schimb fenicul este excelent şi pentru acest tip de constituţie.
De asemenea, îmi place foarte mult să-l prepar simplu, cu apă şi să-l consum cu nişte fructe la cuptor. Se prepară în felul următor: luaţi o cană de amarant şi 2 căni de apă de izvor. Puneţi la fiert la foc mic pentru vreo 15-20 de minute. Puteţi amesteca din când în când. Când apa este absorbită ar trebui să fie gata. Între timp se fac şi fructele. Aşezaţi-le pe terciul de amarant şi stropiţi cu zeama de la fructe. Mmmm... delicios! Reţeta de fructe la cuptor o găsiţi aici: http://blossomofanewlife.blogspot.ro/2012/10/fructe-la-cuptor-cu-ghee-si-mirodenii.html. Aceasta variantă merge excelent mai ales pentru Vata.
Cei cu o constituţie Kapha l-ar putea prepara cu fructe sau chiar cu legume, ca un pilaf. Puteţi folosi fructe uscate sau proaspete, miere. De preferat să nu folosiţi zahăr şi grăsimi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu