Tagliatelle cu sos de ciuperci şi spanac

 O reţetă super nutritivă în primul rând pentru persoanele cu o constituţie Vata. Tagliatelle de calitate bună sau tăieţei de casă merg excelent cu sos de ciuperci. Spanacul adăugă o notă foarte interesantă la acest sos, plus o gamă largă de vitamine şi minerale. Ciupercile înlocuiesc cu succes carnea, chiar nu o să-i simţiţi lipsa dacă sunteţi carnivor. O combinaţie excelentă după gustul meu şi o masă foarte nutritivă pentru cei care au nevoie de o hrană mai consistentă în anotimpul rece.

Ingrediente 1 porţie:
  • Tagliatelle 100 g (eu am avut din grâu dur, cu ouă)
  • 1-2 lg ghee (înlocuiţi cu un ulei potrivit)
  • 100 g ciuperci (eu am avut champignon, folosiţi ghebe sau alte ciuperci sălbatice dc găsiţi)
  • 100 g spanac (nu folosiţi spanac tocat îngheţat)
  • jum. ceapă
  • 1 căţel usturoi
  • în jur de 30 g caşcaval (de casă sau unul de calitate din comerţ, care nu conţine decât lapte, sare, culturi lactice şi cheag)
  • vf. de cuţit sare
  • jum. lg piper negru proaspăt râşnit
  • opţional plante aromatice
  1. Fierbeţi pastele conform cu indicaţiile de pe ambalaj. Nu depăşiţi timpul de fierbere şi folosiţi o cantitate mare de apă, e foarte important. 
  2. Curăţaţi ciupercile. Nu le spălaţi, curaţaţi-le cu ajutorul unui şerveţel sau decojiţi pieliţa de la suprafaţă. 
  3. Încălziţi ghee într-o tigaie, adăugaţi ciupercile tăiate mediu (în 4) şi căliţi-le la foc mic-mediu amestecând des. Ciupercile trebuie să se micşoreze. Presăraţi puţin piper. 
  4. Tăiaţi ceapa şi usturoiul fin, adăugaţi la ciuperci atunci când acestea au început să reducă volumul (5 min). Căliţi împreună amestecând des până ceapa este gata (8 min). 
  5. Adăugaţi puţină sare, plante aromatice dacă folosiţi şi spanac tocat mare. Căliţi amestecând câteva minute. 
  6. Daţi caşcavalul prin răzătoare. Scurgeţi pastele de apă. Adăugaţi pastele şi caşcavalul la sos de ciuperci, amestecaţi bine, verificaţi dc mai e nevoie de condimente şi închideţi focul. 
Poftă bună!

Comentarii

Postări populare