Tagliatelle cu sos de ciuperci şi spanac
O reţetă super nutritivă în primul rând pentru persoanele cu o constituţie Vata. Tagliatelle de calitate bună sau tăieţei de casă merg excelent cu sos de ciuperci. Spanacul adăugă o notă foarte interesantă la acest sos, plus o gamă largă de vitamine şi minerale. Ciupercile înlocuiesc cu succes carnea, chiar nu o să-i simţiţi lipsa dacă sunteţi carnivor. O combinaţie excelentă după gustul meu şi o masă foarte nutritivă pentru cei care au nevoie de o hrană mai consistentă în anotimpul rece.
Ingrediente 1 porţie:
Ingrediente 1 porţie:
- Tagliatelle 100 g (eu am avut din grâu dur, cu ouă)
- 1-2 lg ghee (înlocuiţi cu un ulei potrivit)
- 100 g ciuperci (eu am avut champignon, folosiţi ghebe sau alte ciuperci sălbatice dc găsiţi)
- 100 g spanac (nu folosiţi spanac tocat îngheţat)
- jum. ceapă
- 1 căţel usturoi
- în jur de 30 g caşcaval (de casă sau unul de calitate din comerţ, care nu conţine decât lapte, sare, culturi lactice şi cheag)
- vf. de cuţit sare
- jum. lg piper negru proaspăt râşnit
- opţional plante aromatice
- Fierbeţi pastele conform cu indicaţiile de pe ambalaj. Nu depăşiţi timpul de fierbere şi folosiţi o cantitate mare de apă, e foarte important.
- Curăţaţi ciupercile. Nu le spălaţi, curaţaţi-le cu ajutorul unui şerveţel sau decojiţi pieliţa de la suprafaţă.
- Încălziţi ghee într-o tigaie, adăugaţi ciupercile tăiate mediu (în 4) şi căliţi-le la foc mic-mediu amestecând des. Ciupercile trebuie să se micşoreze. Presăraţi puţin piper.
- Tăiaţi ceapa şi usturoiul fin, adăugaţi la ciuperci atunci când acestea au început să reducă volumul (5 min). Căliţi împreună amestecând des până ceapa este gata (8 min).
- Adăugaţi puţină sare, plante aromatice dacă folosiţi şi spanac tocat mare. Căliţi amestecând câteva minute.
- Daţi caşcavalul prin răzătoare. Scurgeţi pastele de apă. Adăugaţi pastele şi caşcavalul la sos de ciuperci, amestecaţi bine, verificaţi dc mai e nevoie de condimente şi închideţi focul.
Comentarii
Trimiteți un comentariu