Hrişcă cu legume
Ingrediente:
- Hrişcă 1 cană
- ceapa sau praz tăiate mic
- morcov ras sau tăiat mic
- alte legume opţional: gulie, păstărnac ras etc
- ardei tăiat mediu
- roşii rase, taiate cubuleţe, tăiate în 4 etc
- condimente: piper, frunze dafin, boabe coriandru, oregano, sare etc
- Hrişca se alege, se spală şi se pune la fiert în cantitate dublă de apă. Se fierbe in jur de 15 min.
- Legumele se călesc pe rînd (în ordinea de mai sus) în apă cu capac acoperit, adăugaţi apa cîte puţin. Dacă vreţi, puteţi căli legumele şi in ulei sau ghee, eu am făcut varianta dietetică. Legumele se călesc pe rînd astfel încît legumele tari să fie gătite mai mult (vreo 20 min), iar cele moi doar călite cîteva minute. Condimentele se adugă la sfărşit, se poate adăuga apa şi fierbe un pic, să fie şi sos. Dacă nu aţi călin in ulei puteţi adăuga ulei cînd mîncare e gata.
- Hrisca se serveşte acoperită de sos de legume, cu multă verdeaţă (oregano, pătrunjel etc) şi legume proaspete.
Comentarii
Trimiteți un comentariu