Orez condimentat cu salată de varză şi alge
Ingrediente orez:
- Orez 1 cană
- 2 Lg unt sau ghee
- boabe de coriandru
- vîrf de lg scorţişoara
- vîrf de lg cardamom
- jum. ardei ardei iute
- jum. lg curry
- opţional verdeaţă (frunze de coriandru, pătrunjel), nuci
- Spălăm orezul pînă apa devine clară, îl lăsăm la înmuiat 10 min, apoi la scurs într-o sită 10 min. Dacă n-avem timp il spalam si scurgem bine.
- Punem cam de 2 ori mai multă apă decît orez la fiert cu o jum Lg sare.
- Topim untul sau incălzim ghee la foc mic, avem grijă să nu se ardă. Aruncăm în unt ardei iute, boabe de coriandru, le călim cîteva secunde, adăugăm restul ingredientelor şi le mai călim 1 min amestecînd.
- Adăugăm orezul bine scurs în unt cu condimente, amestecăm şi îl călim cîteva min amestecînd.
- Unim orezul cu apa care fierbe, facem focul foarte mic, punem capac şi lăsăm să fiarbă pînă apa e absorbită. Orezul nu se amestecă şi e de preferat să nu deschidem des capacul. Numai aşa orezul va fi bine fiert, fără să devină lipicios.
- Cînd e fiert, deschidem capacul, amestecăm uşor cu furculiţa şi îl lăsăm 1 min fără capac. Putem adăuga acum verdeaţă, nuci zdrobite (eu am pus migdale) sau le putem presăra deasupra.
- Servim imediat ce se răceşte un pic, nu va avea acelaşi gust dc o sa-l încălzim.
Ingrediente salată:
- varză
- alge deshidratate
- morcov
- ceapă
- verdeaţă care vă place
- un strop de lămîie
- un pic de sare grunjoasă
- Tăiem subţire varza, o amestecăm bine-bine cu sare şi lăsăm un pic să se înmoaie.
- Adăugăm ceapa tăiată subţire, morcov ras, verdeaţă tăiată mărunt sau uscată, lămîie. Mai lăsăm să se înmoaie un pic.
- Adăugăm alge hidratate in prealabil 20 min şi tăiate.
Comentarii
Trimiteți un comentariu