Lipii din Făina Integrală de Grâu


O reţetă foarte simplă de pîine pentri cei care nu vor să mănînce pîine din magazin plină de E-uri, dar nu au timp să facă pîinea la cuptor.

Ingrediente:
  1. Făină integrală de grîu- 2 cănuţe
  2. Apă: aproape o cănuţă
  3. un pic de sare
  4. vîrf de cuţit bicarbonat de sodiu
  5. opţional seminţe: chimen, in etc
Amestecăm faina cu sare şi sodă, adăugăm apă puţin cîte puţin şi amestecăm aluatul. Trebuie să aibă o consistenţă normală de aluat pentru panificaţie. Lăsăm aluatul pe vreo jumătate de ora, acoperit cu o cîrpuliţă.


Dupa aia il desfacem în bucăţele cam de 5 cm, le aplatizăm şi întindem pe rînd cu sucitorul. Seminţele le putem incorpora deodată în aluat sau putem să le punem acum pe bucăţele de aluat şi apoi să le intindem sub formă de lipii.



Apoi punem lipia in cratită încălzită, pe foc mic. Nu folosim ulei la aceste lipii. Tigaia e bine sa fie cat mai mare si groasa, din fonta merge bine. Poate sa fie si o tabla. Le coacem cîteva minute pe fiecare parte, pînă nu sunt gata, rupeţi una şi gustaţi ca să vedeţi exact cît ii trebuie. Puteţi să le înţepaţi cu furculiţa dacă nu vreţi să se umfle tare.


Iată cum arată coapte, unele cu in altele fără. Unei prieten de-ale mele îi plac foarte mult aceste lipii cu chimen.

Comentarii

Postări populare