Crema de caju
Cum se procedează:
- Nucile de caju crude sunt lăsate la înmuiat cîteva ore.
- Se scurge apa şi se adaugă puţină apa curată sau se lasă puţină apă în care au stat nucile şi se pun în vasul robotului.
- Adăugăm după preferinţă: sare, fulgi de drojdie inactivă, verdeaţă tăiată, usturoi etc.
- Se procesează toate pînă rezultă crema.
Această cremă poate fi utilizată în diverse moduri:
- pe pîine, bicuiţi săraţi
- pe legume
- în salate în loc de smîntînă sau cremă de brînză
- ca sos pentru ciuperci marinate sau alte preparate al care adăugaţi de obicei sos de smîntînă
- în supe, la sarmale, cartofi etc
La reţeta de bază, caju hidratat făcut cremă, adăugaţi diverse condimente astfel încît să se potrivească pentru variantele de mai sus. De asemenea, această crema poate fi lăsată să se transforme într-o ,,brînză'', cu ajutorul bacteriilor (se adaugă bacteriile probiotice sau doar bacteriile din aer, se lasă sub presă ca brînză obişnuită).
Are gust specific de caju, nu este chiar atît de bună ca o cremă de brînză, dar s-ar putea să vă placă chiar mai mult, depinde de gust. Mie mi-a plăcut foarte mult în salate, cu ciuperci marinate şi în supă-cremă de linte.
În imagini care urmează avem o cremă de caju cu sare, mărar, pătrunjel, busuioc, un pic de suc de lămîie şi usturoi. Stă la frigider cîteva zile acoperită cu folie din plastic alimentară.
Crema de caju cu ingrediente sus menţionate
Crema pe felii de legume, se pot folosi orice legume vă plac
Salată din diverse legume: roşii, ridichi, ardei, ceapă verde, salată etc cu cremă de caju
Ciuperci marinate cu felii de dovlecel şi cremă de caju. Delicios!
Comentarii
Trimiteți un comentariu