Băutură vitaminizantă din ghimbir şi citrice
Ingrediente:
- O linguriţă de ghimbir ras amestecat cu miere
- O lămîie
- Jumătate de porocală
- Un păhar de apă plată
Aşa cum am scris şi în articlolul despre ghimbir, eu păstrez ghimbirul ras amestecat cu miere naturală. Apoi această ,,dulceaţă'' o adaug la tot felul de ceaiuri, mîncare sau sucuri.
- Stoarcem lămîia şi portocala cu mînă, cu ajutorul unei linguri sau la storcător special.
- Amestecăm toate ingredientele bine sau chiar lăsăm un pic să se întrepătrundă gusturile.
- Dacă aveţi blender puneţi o bucăţică de ghimbir sau ghimbir ras cu miere, apa si suc de lămîie direct în blender şi procesaţi pînă ghimbirul se mărunţeşte.
- Serviţi băutura acrişoară şi picantă cu un desert dulce. Eu am servit cu biscuiţi de susan făcute după reţeta de aici, însă în cuptor. Foarte fain contrastul de gusturi. Delicios şi sănătos!
Comentarii
Trimiteți un comentariu