Batoane de ciocolată cu nuci şi fructe
Ingrediente pt 3 batoane:
- Un bol mic unt de cacao răzuit
- cîteva linguri pudră de cacao
- cîteva liguri de miere, sirop de arţar, sau sirop de agave (opţional, va fi dulce oricum de la fructe)
- cîteva linguri fulgi de cocos
- cîteva linguri nuci (eu am pus fistic şi o linguriţă seminţe de cînepă) zdrobiţi sau tăiaţi mărunt
- cîteva linguri de fructe deshidratate: goji, prune, caise, stafide etc
- Cantităţile sunt aproximative. Practic, am făcut ciocolată din unt de cacao topit şi cacao şi apoi am adăugat de toate acolo şi arata cam aşa:
- Deci, untul se topeşte la baie de aburi, deshidrator, într-o oală cu apa fierbinte, pe calorifer etc. (temperatura trebuie sa fie in jur de 40 de grade). Dacă răzuţi untul, acesta se va topi mai repede, îl ajutăm amestecînd. Eu l-am topit intr-o oala cu apa fierbinte şi l-am lăsat acolo in timp ce am adaugat si restul ingredientelor, astfel încît toate să fie omogenizate.
- Adăugăm la unt pudra de cacao, atît cît vă place. Amestecăm pînă la omogenizare.
- Adăugăm miere lichidă sau sirop si amestacam bine.
- Adăugăm şi restul ingredientelor: nuci si seminte, fructe, fulgi de cocos, amestacam bine şi lăsăm compoziţia să se îngroaşe un pic la temperatura camerei.
- Transferăm compoziţia pe un platou mic, o cratiţă cu fund drept etc. Eeventual se poate unge suprafaţa cu ulei de cocos sau se poate pune foaie de copt. Eu nu am pus.
- Platou se pune la frigider şi se taie sub formă de batoane cînd se întăreşte.
Un baton am luat cu mine la pachet şi a rezistat fără probleme în geantă o zi întreagă! Celelalte 2 legate aşa cum le vedeţi în poză i-am făcut cadou prietenului meu şi a fost încîntat... :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu