supă cremă de linte şi legume
Ingrediente:
- o cană de linte verde
- o ceapă
- un morcov
- o bucată de dovleac
- jumătate de păstîtnac
- jumătate de ţelină
- 1 cartof
- cîteva roşii proaspete sau conservate (nu folosiţi pasta de roşii concentrată)
- condimente: sare, frunze de dafin, cimbru, curry (piper diverse feluri, ghimbir, coriandru, curcuma, şofran, fenicul, ghimbir etc)
- Lintea si legumele tăiate cuburi se pun la fiert în aproximativ 2 l de apă. Condimentele pot fi puse de la inceput sau mai spre sfîrşit.
- Supa se fierbe pînă lintea si legumele sunt moi, apoi o transferăm în vasul blenderului sau folosim blender de mînă pentru a omogeniza totul.
- Se presară cu verdeaţă proaspătă, nişte condimente, se poate adăuga smîntînă, cremă de caju...
Am servit-o cu smîntînă, mult pătrunjel şi chili proaspăt rîşnit.
Comentarii
Trimiteți un comentariu