Năut călit cu iaurt şi mirodenii indiene
Ingrediente:
- Năut înmuiat sau germinat
- Iaurt natural, de casă, din lapte intergal
- Ghee
- Condimente indiene: coriandru macinat, ardei iute măcinat, asafetida, chimen, cardamom, ghimbir etc. Eu am pus amestecul de condimente indiene curry, ghimbir şi chilli măcinat, un pic de sare.
- Năutul se lasă la înmuiat peste noapt, se spală şi se pune la fiert intr-o cantitate mare de apă şi condimente (dafin, fenicul etc) până devine moale (în jur de 1 h).
- Într-o tigaie se încălzeşte ghee. Adăugaţi condimentele şi căliţi-le amestecînd cîteva secunde, doar să-şi deschidă aroma.
- Adăugaţi năut fiert şi căliţi-l amestecîndcâteva minute.
- Lăsaţi să se răcească un pic. Adăugaţi iaurt şi un pic de sare sau alte condimente dacă e nevoie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu