Mazăre, sparanghel şi conopidă înnăbuşite
Ingrediente:
- mazăre îngheţată
- conopidă
- sparanghel îngheţat
- ghee sau ulei ( 1-2 lingurţie la o porţie)
- condimente: sare, chili, busuioc şi alte plante aromatice, ghimbir uscat etc
- verdeaţă pentru servire: pătrunjel, ceapă verde
- Se iau legumele în cantităţi egale, se spală, se dezgheaţă dacă e cazul.
- Într-o tigaie cu fund gros se încălzeşte ghee la foc mic. Mai întîi punem bucheţelele de conopidă, le călim cîteva minute. Apoi adăugăm sparanghel tăiat mediu. Le călim împreună cîteva min. Adăugăm mazărea, puţină apă dacă e nevoie şi lăsăm să se înnăbuşe în jur de 10 minute. Adăugăm şi condimentele şi mai călim un pic să se pătrundă gusturile.
- Adăugăm verdeaţa din belşug şi servim ca o garnitură sau ca masa principală. Rapid şi gustos, perfect pentru cei care ajung târziu acasă şi nu au timp să gătească ceva complicat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu