Orez sălbatic preparat în stil indian

Ingrediente:
  1. o cană de orez sălbatic sau orez brun amestecat cu sălbatic
  2. o lingură de ghee
  3. o lg condimentul curry (sau condimente indiene luate separat: chili sau diverse feluri de piper , coriandru, curcuma, şofran, fenicul, ghimbir etc)
  4. opţ. un vf. de cuţit sare neiodată
Încălzim ghee, adăugăm condimente şi orezul, îl călim cîteva minute amestecînd. Adăugăm de 2 ori mai multă apă, punem capac şi lăsăm să fiarbă la foc mic pînă apa este absorbită (cam 15 minute). Evităm să amestecăm orezul, căci devine cleios.
Reţeta este simplă şi rapidă. orezul pregătit astfel este foarte gustos şi poate fi consumat separat sau alături de orice sos, salată, tocăniţă, murături etc.

Comentarii

Postări populare