Acnee: câteva reguli de igienă

În afara de faptul că facem un anumit tratament intern sau extern pentru acnee şi o rutină zilnică de îngrijire a feţei corectă, sunt câteva reguli de comportament de care trebuie să ţinem cont pentru a nu agrava situaţia.
 
1. Mâinile noastre sunt cel mai mare duşman al nostru. Aproape toate fetele au obişnuinţa nu doar de a atinge mereu faţa, ci chiar să o zgârie. Eu am avut aceasta problemă mai ales la şcoală, la examene zgârâiam în neştire coşurile, ţineam mâinele permanent pe bărbie sau undeva în zona buzelor. Şi mereu aveam coşuri acolo :)). Pe mâinile noastre sunt foarte mulţi microbi, indiferent dacă sunteţi acasă sau în afara ei pentru că atingem mereu diverse obiecte pline de microbi, cum ar fi telefonul mobil, cărţile, laptop, hainele de afară etc etc. Vă asigur, chiar dacă vă spălaţi pe mâini, acestea sunt mereu pline de microbi. Ceea ce nu e o tragedie, dar în momentul în care noi atingem faţa, care pe deasupra este deja inflamată, prezintă diverse mici leziuni, acest lucru poate dăuna tenului. Despre faptul că avem obişnuinţa de a zgârâia bubiţele de pe faţă nici nu vorbesc, e de la sine înţeles ce efecte are. Aşadar, vă recomand să atrgaeţi atenţia asupra acestui lucru şi să încercaţi să vă controlaţi mişcările.

2. Părul ar trebui să fie tot timpul curat şi să nu aibă contact cu faţa. Toţi dermatologii spun asta fetelor care au acnee, însă de cele mai multe ori fetele sunt complexate de tenul lor şi poarta din contra părul desfăcut, breton lung etc. Este o mare greşeala, căci părul nu e spălat în fiecare zi, conţine grăsime naturală  şi adună pe el praf şi microbi. În al doilea rând părul care acoperă o parte din faţa face ca acea parte să transpire. În al treilea rând, diverse produse pe care le folosim pentru păr (spumă, fixativ etc) sunt iritante pentru ten.
De aceea, vă recomand: să spălaţi părul cât mai des, să încercaţi să purtaţi părul strâns şi să dormiţi cu el strâns, să nu faceţi breton şi să nu utilizaţi produse hair styling sau dacă le utilizaţi să faceţi astfel încât acestea să nu facă contact în nici un fel cu tenul (acoperiţi faţa atunci când vă daţi cu fixativ, părul să nu acopere faţa). Există şi cazuri în care şamponul generează iritaţia, căci multe şampoane din comerţ conţin substanţe extrem de agresive. Aşa că sau folosiţi un şampon natural, sau, cel mai bine faceţi astfel încât atunci când spălaţi părul apa să nu curgă pe faţă.

3. Faţa de pernă trebuie schimbată cât mai des, de preferat o dată la câteva zile. Dacă acest lucru nu e posibil, acoperiţi perna cu un prosop sau orice material curat.

4. Prosopul cu care vă ştergeţi pe faţă trebuie schimbat în fiecare zi sau o dată la două zile. De asemenea, puteţi să folosiţi şerveţele din hârtie ca să scăpaţi de grija asta.

Cam atât pentru astăzi, urmează să vorbim despre acţiunea soarelui asupra tenului. Stay tuned!

Comentarii

Postări populare