Hrişca cu sos de ciuperci
Mi-a plăcut tare mult combinaţia hrişca-ciuperci! Şi mi-a plăcut gustul foarte proaspăt dat de roşii semicrude, pătrunjel proaspăt şi coriandru măcinat.
Ingrediente (1 persoană):
O cană hrişcă
2 roşii de grădină
O cană ciuperci ghebele (înlocuiţi cu orice alte ciuperci)
Jumătate de ceapă uscată
Opţional, un căţel de usturoi
Câteva fire de pătrunjel
O Lg ulei de măsline (se poate înlocui cu ghee, ulei de sâmburi de struguri)
Jum. de lg coriandru măcinat
Opţional, un vf de cuţit piper măcinat
Jum. lg sare
Preparare (15 min)
- Hrişca se spală şi se pune la fiert în cantitate dublă de apă. Lăsaţi să fiarbă la foc mic în jur de 12 minute.
- Se încălzeşte uleiul într-o tigaie, se adaugă ceapa, se căleşte câteva minute la foc mic. Adăugaţi usturoiul tăiat fin dacă doriţi.
- Adăugaţi ciupercile întregi sau tăiate şi mai căliţi vreo 5 minute amestecând des.
- Adăugaţi roşiile, condimentele, amestecaţi uşor şi înăbuşiţi câteva minute (sau vreo 10 minute dacă preferaţi ca legumele să fie bine făcute).
- Adăugaţi pătrunjelul tăiat mărunt sau alte plante aromatice, amestecaţi uşor şi închideţi focul.
Comentarii
Trimiteți un comentariu