Quinoa cu vinete coapte


Această mâncare este foarte interesantă. Seamănă cumva cu salata din venete coapte, dar e altfel. Este echilibrată şi în ceea ce priveşte gustul, şi din punct de vedere nutriţional. Este dietică, se foloseşte foarte puţină sare şi deloc ulei, combinaţia dintre tipuri de alimente e perfectă (chiar dacă adăugaţi ulei). Am ales anume ceapa de apă pentru ca mâncarea să nu fie picantă, dar cei pe care şi ceapa de apa le irită tractul digestiv, o pot scoate sau eventual, căli  uşor. Este o mâncare uşoară şi poate fi servită ca o salată, ca garnitură sau ca atare la felul doi sau seara, când dorim să mâncăm ceva uşor. Servită din când în când, este bună  pt. toate tipurile de constituţie (vinetele nu sunt recomandate pt. consum zilnic).

Ingrediente (1-2 porţii):
  • O vânătă mare sau 2 mici
  • O cană de quinoa 
  • O ceapă de apă
  • Jumătate de linguriţă sare
  • Plante aromatice: oregano, busuioc (după gust)
  • Opţional: puţin suc de lămâie, ulei, verdeaţa, alte condimente.
  1. Quinoa se spală şi se pune la fiert într-o cantitate dublă de apă la foc mic (12 min).
  2.  Vânăta (eu am avut una foarte mare) se curăţă, se taie în 2 longitudinal. Fiecare jumătate se presară cu plante aromatice şi puţină sare (sarea opţional), se învelesc bine în folie de aluminiu sau alt fel de folie pentru copt şi se introduc în cuptorul preîncălzit la foc mediu. Se coc în jur de 30 de minute. 
  3. Când vinetele sunt gata, se toacă mărunt, se amestecă cu ceapa tăiată fin şi quinoa, se adaugă puţină sare, suc de lămâie (puteţi adăuga şi puţin ulei presat la rece). Presăraţi cu puţină verdeaţă şi serviţi imediat sau după ce se răceşte.
Poftă buna!

Comentarii

Postări populare