Ciorbiţă uşoară de vară
Această ciorbiţă din legume de vară este foarte uşoară şi e potrivită pentru toate tipurile de constituţie, mai ales Kapha, pentru perioada de detoxifiere prelungită, atunci când suntem bolnavi şi nu dorim să mâncăm nimic consistent.
Ingrediente 3 porţii:
La servire eu am adăugat în farfurie câteva linguri de quinoa fiartă, dar puteţi să serviţi ciorbiţa simplă (mai ales dc faceţi detoxifiere) sau cu pâine din grâu integral.
Poftă mare!
Ingrediente 3 porţii:
- jum. rădăcină de ţelină
- 2 morcovi mici
- jum. rădăcină de sfeclă
- opţ.1 ceapă
- 1 ardei gras
- 1 mână fasole verde
- 2 cartofi mici
- 2-3 roşii din conservă sau proaspete
- o legătură pătrunjel sau altă verdeaţă (leuştean, frunze tinere de sfeclă, lobodă etc)
- 1 lg sare
- câteva frunze de dafin, o crenguţă cimbru, 5 boabe de piper, 5 boabe de coriandru
- opţ. câteva linguri de quinoa fiartă pentru fiecare porţie (se adaugă la servire)
- Într-o cratiţă mare puneţi vreo 2 l de apă la fiert. Când apa începe să fiarbă faceţi focul mic şi lăsaţi să fiarbă câteva minute.Legumele se vor adăuga doar după ce apa a fiert câteva minute (în felul acesta se păstrează mai multi nutrienţi).
- Între timp se curăţă, se taie şi se adaugă în apa care fierbe legumele în următoare ordine: ceapa, morcov, ţelina, sfecla, cartofi, ardei, roşii. Ceapa eu am tăiat mărunt, iar celelalte legume felii sau cubuleţe. Adăugaţi şi condimentele (dafin, cimbru, piper).
- Când legumele sunt aproape gata, adăugaţi sarea, fasolea verde. Lăsaţi să dea în clocot, verificaţi dacă mai e nevoie de condimente, adăugaţi şi verdeaţa tăiată mărunt şi închideţi focul.
La servire eu am adăugat în farfurie câteva linguri de quinoa fiartă, dar puteţi să serviţi ciorbiţa simplă (mai ales dc faceţi detoxifiere) sau cu pâine din grâu integral.
Poftă mare!
Comentarii
Trimiteți un comentariu