Bomboane din alune de pădure şi prune uscate


Delicate, gustoase, nutritive...şi aşa de simplu de făcut! Se potrivesc atît pentru o ocazie specială, cît şi servite la micul dejun alături de un ceai bun...
Ingrediente:
  1. Alune de pădure (puteti sa le hidratati pentru o digestie mai usoara)- vreo 2 mîini
  2. Miere- 2 Lg
  3. Pune uscate- o mînă
  4. Pudră cacao crudă
  • Alunele se macină în blender cu un vf.cuţit sare (e ok dacă rămîn unele bucăţele mai mari, nu trebuie măcinate chiar pînă devin făină totul)
  • Adăgăm miere şi prune şi procesăm pînă compoziţia de vine lipicioasă ca un aluat.
  • Formăm biluţe şi le tăvălim prin cacao. Punem în frigider pentru minim 30 minute.
  • Cantităţile sunt aproximative, adăugaţi miere şi prune după gust şi astfel încat compozitia sa poată fi modelată. Bomboanele nu trebuie să fie foarte dulci, în schimb se va simţi aroma alunelor de pădure acompaniată de gustul fin de ciocolată.

Comentarii

Postări populare