Trufe afrodiziace




Aceste bomboane din ciocolată naturală cu mirodenii afrodiziace sunt încrerdibil de gustoase! Se potrivesc perfect pentru o cină romantică, alături de un păhar de vin roşu. Dar şi pentru orice altă ocazie, chiar şi pentru copii. Ciocalata neagră se combină excelent cu condimente asiatice dulci şi picante: ghimbir, cardamom şi scorţişoară. Fisticul îi dă o anumită consistenţă, fără să aibă gust foarte pronunţat ca în cazul altor nuci. Un adevărat răsfăţ!

Ingrediente:
  1. Unt cacao, ras- 1 farfurioară
  2. Opţ. unt cacos- 1-2 linguri
  3. Cacao (naturală, crudă)- 1 farfurioară
  4. Fistic crud- 1 farfurioară
  5. Miere salcîm- cîteva linguri (după gust)
  6. Condimente: ghimbir, scorţioşoară, cardamom pudră- cîte jum. linguriţă (după gust)
  7. Opţ. fulgi de cocos pt. ornare
  • Unt de cacao se rade şi se pune împreună cu unt de cocos (dc îl folositi) la baie de aburi. Temperatura nu trebuie să depăşească 40 grade C. Cînd se topeşte închideţi focul şi lăsaţi vasul cu unt pe cratiţa cu apa încălţită, să nu se răcească.
  • Între timp, se macină în blender sau cu ajutorul unui sucitor fisticul. O parte trebuie să fie măcinată fin şi o parte mică lăsată un pic mai măricel (vezi în imagine). Lăsaţi un pic de fistic pentru ornat dacă doriţi.
  • Se amestecă untul topit cu cacao şi condimente. Se omogenizează bine. Apoi adăugăm mierea, omogenizăm. Apoi fistic, omogenizăm.
  • Gustăm, adăugăm cacao, condimente sau miere în funcţie de gustul nostru. Lăsăm comoziţia să se răcească. Puteţi să o puneţi la frigider să fie mai repede, dar aveţi grijă să nu se întărească de tot, va trebui s-o topiţi din nou.
  • Pregătiţi cîteva farfurioare cu cacao, fistic măcinat fin, fulgi de cocos pentru ornat.
  • Cînd compoziţia se întăreşte un pic, formaţi din ea biluţe şi tăvăliţi-le prin cacao etc.
  • Lăsaţi să se întărească în frigider 1 oră sau mai mult.
  • Trufele stau la temperatura camerei, fără probleme şi se pot la cu mîna, nu se topesc. Puteţi să le puneţi în hîrtiuţe speciale pentru bomboane.


Comentarii

  1. chiar afrodisiace...pot sa te rog sa mi zici de unde ai luat untul de cacao ? am de cocos , dar de cacao nu :)

    RăspundețiȘtergere
  2. :)Untul de cacao am luat numai de pe internet, ai cateva magazine in linkuri din dreapta.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare