Mini-tarte din alune de pădure cu cremă de kiwi




Ingrediente crustă:
  1. Alune de pădure- vreo 2 mîini
  2. Miere- cîteva Lg

Ingrediente cremă:

  1. Kiwi- 3
  2. Tărîţe psyllium- 2 lg
  3. Banană îngheţată- 1
  4. Miere- după gust
  • Alunele se macină în robot cu un picuţ de sare. Adăugăm miere 1-2 Lg, procesăm pînă se obţine un aluat lipicios. Mai adăugăm miere dacă compoziţia nu se leagă.
  • Formăm din aceasta compoziţie nişte farfurioare cu degete sau umplem formele speciale, presăm bine. Punem la frigider sau congelator.
  • Procesăm în blender banana îngheţată şi kiwi, adăugăm miere după gust şi tărîţe de psyllium pentru consistenţă de cremă. Punem crema la frigider.
  • Dupa minim o jumătate de oră scoatem tartele din frigider. Dacă aţi folosit forme, le scoateti încet din forme, puteti să folositi un cutit pentru ajutor. Dacă s-au deformat lipiţi-le la loc cu degete.
  • Umpleţi formele cu cremă şi ornaţi cu fructe. Se servesc imediat sau se păstrează în frigider pănă la servire.

Un desert atît de rapid şi atît de gustos: dulce şi acrişor în acelaşi timp, aromat, primăvăratic... Cele 5 tarte au fost înghiţite pe loc, iar crema care mi-a rămas am servit-o cu nişte biscuiţi, e delicioasă!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare