Paste integrale cu roşii uscate la soare şi busuioc proaspăt



Ingrediente:
  1. Paste integrale (eu am folosit fusilli integrale cu tarîţe şi germeni De Cecco)
  2. Roşii deshidratate la soare în ulei (am luat de la Mega Image, sunt la fiecare supermaket, important să nu conţină nimic altceva decît roşii ecologice şi ulei presat la rece)
  3. Busuioc proaspăt
  4. Sare de mare sau salină, neiodată
  5. Opţ. măsline naturale uscate în ulei
  6. Opţ. alte condimente (chilli, piper etc)
  • Aruncaţi pastele în apă care fierbe (multă apă, min. de 3 ori m multă decît paste) cu sare. Verificaţi pastele peste 10 min. Acestea nu trebuie să fie foarte moi. Scurgeţi bine apa printr-o sită, fără să clătiţi cu apa pastele.
  • Între timp, tăiaţi roşiile (cam 1,5 roşii e suficient pt o porţie), puneţi-le întro cratiţă cu un pic de ulei de la roşii sau mai adăugaţi ulei presat la rece dc e nevoie.
  • Tăiaţi frunzele de busuioc, adăugaţi la roşii. Puteţi adăuga acum sare sau alte condimente dc doriţi, măsline fără sîmburi, poate nişte usturoi pisat...
  • Încălziţi un pic această compoziţie la foc foarte mic (40 de grade C) şi adăugaţi pastele de-abia scurse. Amestecaţi şi serviţi imediat.
Atît sosul, cît şi pastele trebuie să fie calde şi totul să servească cald, alfel nu va fi aşa gustos :) Totul se face în 10 min: simplu, delicios şi sănătos!

Comentarii

Postări populare