Alimente autohtone. Fulgii Granovit

Grîul germinat a fost folosit ca aliment şi medicament din cele mai vechi timpuri. Sămînţa, atunci cînd încolţeşte, se trezeşte la viaţă şi au loc anumite procese care au ca rezultat mărirea de cîteva ori a tuturor principiilor active existente în acea plantă şi mai ales a enzimelor purtătoare de energie vitală. Astfel, germenii şi vlăstarii conţin toate substanţele pe care le are acea plantă, consumul lor fiind mult mai eficient decît consumarea unei părţi a plantei mature (rădăcină de exemplu).
Grîul germinat are următoarele proprietăţi:
  • conţine săruri minerale: Ca, K, Fe, Mg, P
  • conţine multe vitamine: A, B, C, D, E
  • conţine aminoacizi esenţiali (avem nevoie de aminoacizi de fapt, nu proteine), ceea ce îl face foarte nutritiv
  • conţine o cantitate mare de enzime, de aceea este un produs puternic energizant şi revitalizant
  • este un antioxidant, conţine o cantitate mare de flavonoide şi antioxidanţi puternici
  • curăţă organismul de toxine datorită substanţei numite octacosanol
  • previn cancer
  • reglează metabolismul
  • ameliorează digestia, curăţă intestinul
  • ameliorează aspectul tenului
  • ajută copii să crească repede şi armonios
  • este recomandat penru alimentaţie şi tratament în cazul anemiei, asteniei, oboselii cronice, lipsei de vitalitate etc
Germeni de grîu se obţin foarte uşor dacă aveţi un grîu bun, ecologic. Vezi aici cum se procedează. Dacă nu aveţi timp întotdeauna să vă faceţi germeni, vă recomand un produs autohton de cea mai buna calitate- fulgi de grîu germinat Granovit. Sunt obţinuţi prin presarea şi uscarea la temperaturi scăzute a germenilor de grîu şi alte cereale, astfel încît proprietăţile lor nu sunt alterate. Au o metodă unică, patentată, pentru care au primit mai multe premii în domeniu.
Creatorul acestei metode este ing. Nicolae Gazea al cărui tată a fost părintele Leontie Gazea. Acest preot şi-a salvat picioarele şi poate viaţa prin alimentaţie naturală. La 65 de ani ambele picioare trebuiau sa-i fie amputate din cauza tromboflebitei avansate. Leontie Gazea nu a făcut acest lucru, în schimb a trecut la o dietă vegetariană crudă, tratament cu plante medicinale şi exerciţii. A considerat că anume germenii de grîu pe care îi consuma zilnic l-au ajutat foarte mult. A trăit pînă la 100 de ani şi a fost pînă la ultimulul moment un om sănătos, senin şi activ. Iar fiul lui a creat o metodă de a folosi germenii de grîu sub forma de fulgi, astfel încît aceştia să fie accesibili pentru toţi, să fie uşor de preparat, gustoşi şi să păstreze toate calităţile germenilor în acelaşi timp.
Găsiţi aceşti fulgi la orice plafar în ambalajul de la ei sau ambalate de Solaris Plant, sunt exact aceleaşi, probabil că Granovit face pentru ei pe principiu co-branding. Le puteţi achiziţiona şi direct de pe site-ul lor: www.granovit.ro.
Din aceşti fulgi se pot face muesli, terciuri, biscuiţi, prăjiturele etc. Pentru musli fulgii se înmoaie în apă rece sau caldă pentru 15 min. Apoi adăugaţi fructe uscate, nuci, seminţe şi ce vă mai pofteşte inima!



sursa info: www.formula-as.ro

Comentarii

Postări populare