Năut cu sos de linte şi spanac
Ingrediente 2 porţii:
- Năut germinat- o cană
- Linte galbenă sau roşie- jum. cană
- Spanac- 2 căni
- Roşii- 3 (proaspete sau conservate în suc propriu, bulion natural)
- Ceapă-1
- Usturoi- 1 căţel
- Sare, chilli, curry, curcuma, frunze de dafin, ghimbir etc
- Vredeaţă proaspătă
- Lintea se spală bine şi se pune la fiert în cantitate dublă de apă. Se strînge spuma cînd apare.
- Se adaugă ceapa şi usturoiul tăiate fin, roşiile şi condimentele. Se lasă la fiert pînă totul e moale şi are aspect de sos.
- Se adaugă naăutul germinat şi frunzele de spanac. Se amestecă bine şi se închide focul.
- Serviţi cu multă verdeaţă proaspătă. Eu am servit şi cu ardei iute proaspăt. De asemenea puteţi adăuga o bucăţică de unt de casă sau ulei presat la rece dacă e nevoie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu