Orez brun cu sos de linte



Ingrediente:
  1. Orez brun- ocană
  2. Linte-o cană
  3. Ceapă- 1
  4. Usturoi- 2 căţei
  5. Roşii- 3 (conservate în suc propriu, bulion natural)
  6. Sare, chilli măcinat- jum. lg, alte condimente (piper, coriandru măcinate, ghimbir etc)


  • Orezul se spală şi se pune la fiert într-o cantitate triplă de apă la foc foc mic (în jur de 40 min., se poate înmuia în prealabil să fie mai repede).
  • Lintea se spală şi se pune la fiert în cantitate dublă de apă. Adăugaţi ceapă şi usturoi tăiate fin şi o parte din condimente. Peste 10-15 minute adăugaţi roşiile tăiate mic sau bulion, restul condimentelor, opţional un strop de lămîie. Fierbeţi pînă totul e moale şi are aspect de sos (în jur de 10 min) Adăugaţi cîte puţină apă dacă e nevoie.
  • Serviţi orez cu sos de linte şi multă verdeaţă. Eu am servit şi cu nişte cartofi copţi la grătar. Delicios!

Comentarii

Postări populare