Supă-cremă de mazăre şi dovleac
Ingrediente 2-3 porţii:
- Măzare uscată, galbenă- o cană
- Dovleac- o bucată mare (300g)
- Ceapă- 1
- Morcovi- 1
- Cartofi- 1 (opţional)
- Usturoi- cîţiva căţei
- Roşii- cîteva (proaspete sau conservate în suc propriu, uscate)
- Condimente: sare (2 lg), câte un vf. de cuţit ghimbir, coriandru şi piper sau chilli proaspăt măcinate, câteva frunze dafin, 1 lg. curry, 1 lg. curcuma etc.
- Spălaţi bine mazărea în cîteva ape. Puneti la fiert în cantitate de 3-4 ori mai mare de apă (în jur de 1 ora, se face mai repede dacă înmuiaţi mazarea în prealabil peste noapte).
- Cînd mazărea e aproape gata, adăugaţi dovleac şi alte legume tăiate cum doriţi, condimentele (puteti pune o parte si să mai adăugaţi cînd supa e gata, după gust).
- Cînd şi legumele sunt moi (în jur de 15 minute), gustati, adăugati condimente dacă e nevoie şi lăsaţi supa să răcească un pic.
- Îndepărtaţi frunzele de safin, pieliţe de la roşii dacă e cazul şi transferaţi supa în vasul robotului, procesati pînă la omogenizare. Dacă doriţi să o serviţi ca supa obişnuită, tăiaţi legumele frumos.
- La servire se poate adăuga puţin ulei presat la rece, ghee sau smîntînă, verdeaţă proasptă. Serviţi cu crutoane sau chapati (lipii din făina integrală). Are o culoare suberbă, portocalie, şi e delicioasă!
Pare faina reteta asta, oare nu merge cu mazare normala? (nu prea am rabdare sa gasesc mazare galbena ca s-o incerc).
RăspundețiȘtergereO intrebare: e dovleac de placinta sau dovlecel? (nu stiu cum sa-i numesc altfel :)) In poza pare galben porocaliu, dar culoarea poate fi data de morcov si mazarea galbena...
Merci Catalina! Iese asemanator daca o faci din linte, dar mazare verde e cu totul altceva. Mazarea uscata se gaseste la majoritatea supermaket-urilor si la plafare. Dc nu gasesti incearca cu linte galbena sau rosie, e altfel dar tot foarte gustos.
RăspundețiȘtergereDovleac de placinta. La celalalt (verde) eu spun dovlecel :).