Sos de tahini


Ingrediente:
  1. Susan alb- jum. cană
  2. apă plată- jum.cană
  3. usturoi-cîţiva căţei, dupa gust
  4. suc de lămîie- jum.lămîie
  5. ulei preat la rece- 1 Lg
  6. sare- 1 lg, după gust
  7. opţ. condimente: curry, chili, plante aromatice, curcuma etc

Preparare:

  • Se pun toate în blender şi se procesează pînă la omogenizare. Recomand să adăgaţi condimentele după ce obţineţi sos, să vedeţi ce gust ,,cere''. Adăugaţi mai puţină sau mai multă apă în funcţie de consistenţă dorită. Eu am adăugat mai puţină şi am pus multe condimente, de aceea are culoare galbenă.
  • Susanul poate fi crud sau călit un pic într-o tigaie fără nimic cîteva minute, pînă capătă o nuanţă uşor aurie (nu se prăjeşte, va deveni f amar).
  • Gustul sosului este amărui. Se serveşte cu preparate orientale, dar şi cu diverse legume sau ca dressing pentru salate. În poză apare alături de falafel crud. Merită încercat în diverse combinaţii, este unul dintre cele mai preferate sosuri în toată lumea!

Comentarii

Postări populare