Salată de quinoa cu legume călite
Ingrediente:
- Quinoa- o cană
- Dovlecel- jumătate
- Sparanghel- 4 fire
- Mazăre- jumătate-o cană
- Pătrunjel- o legătură
- Salata verde- vreo 5 frunze
- Sare, ulei presat la rece, usturoi, suc de lămîie pentru dressing
- Unt (de casă), ghee sau ulei
- Telemea de oaie sau capră (de casă)
- Fierbeţi quinoa în cantitate dublă de apă pînă apa se evaporă. Amestecaţi uşor cu furculiţa, lăsaţi să se răcească.
- Căliţi într-o lingură de unt sparanghel tăiat mediu, dovlecel feliat şi mazărea cîteva minute.
- Faceţi dressing: amestecaţi ulei, suc de lămiie, sare şi usturoi pisat.
- Rupeţi salata cu mîinile, tăiaţi pătrunjel (cu cozi), adăugaţi quinoa, legumele şi stropiţi cu dressing. Amestecaţi uşor, presăraţi cu brînză rasă. Serviţi imediat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu