Salată de quinoa cu legume călite

Ingrediente:
  1. Quinoa- o cană
  2. Dovlecel- jumătate
  3. Sparanghel- 4 fire
  4. Mazăre- jumătate-o cană
  5. Pătrunjel- o legătură
  6. Salata verde- vreo 5 frunze
  7. Sare, ulei presat la rece, usturoi, suc de lămîie pentru dressing
  8. Unt (de casă), ghee sau ulei
  9. Telemea de oaie sau capră (de casă)




  • Fierbeţi quinoa în cantitate dublă de apă pînă apa se evaporă. Amestecaţi uşor cu furculiţa, lăsaţi să se răcească.
  • Căliţi într-o lingură de unt sparanghel tăiat mediu, dovlecel feliat şi mazărea cîteva minute.
  • Faceţi dressing: amestecaţi ulei, suc de lămiie, sare şi usturoi pisat.
  • Rupeţi salata cu mîinile, tăiaţi pătrunjel (cu cozi), adăugaţi quinoa, legumele şi stropiţi cu dressing. Amestecaţi uşor, presăraţi cu brînză rasă. Serviţi imediat.

Comentarii

Postări populare