Unt de cocos în cosmetică

UPDATE. Acest articol este mai vechi si trebuie revizuit. Va rog sa contactati pe mail sau pe Facebook pentru intrebari concrete legate de utilizarea uleiului de cocos.

Untul de cocos este foarte nutritiv şi are proprietatea de a regenera ţesuturile. În primul rînd, în scopurile cosmetice untul de cocos trebuie folosit prin consum. Exterior, utilizarea este foarte largă, iată numai cîteva idei:
  1. Pentru faţă. Intră foarte bine în piele, dar se poate absorbi excesul cu un şerveţel. Personal nu recomand să aplicaţi untul de cocos pe toată faţa. Este posibil să nu fie potrivit pentru tenul cu probleme. În schimb se poate folosi pe zone cu piele deshidratată în această situaţie. 
  2. Pentru corp, mai ales pentru cei cu constituţie de tip Pitta. Poate fi folosit pentru masajul corpului sau pentru anumite zone în care e nevoie de hidratare.
  3. Demachiant- se aplică pe faţă si apoi se şterge uşor cu un disc demachiant.
  4. Adjuvant în tratamentul  psoriazisului, exemelor, dermatitelor (adjuvant pentru că tratamentul principal în cazul acestor afecţiuni este cel intern)
  5. Mască pentru păr (uscat şi deteriorat), separat sau alături de alte uleiuri bune pentru păr (neem, argan, jojoba, măsline etc). Se aplică pe pielea capului, se masează şi se intinde pe toată lungimea părului, se înfăşoară părul cu un prosop pentru min. 30 de min şi apoi se spală cu un şampon natural.
  6. Adjuvant în tratamentul mătreţii (şi mătreaţa se tratează doar din interior). Se utlizează la fel, dar masăm bine scalpul.
  7. Balsam pentru păr: se utilizează ca un balsam normal.
Eu îl ţin în aşa o cutiuţă din porţelan la baie şi îl folosesc pentru de toate. Este în stare solidă acum iarna (se lichifiază cam la temperatura peste 25 grade), aşa că pentru buze, cremă, demachiant etc, iau o bucăţică şi o ţin un pic în palmă. Se topeşte imediat şi o pot aplica unde am nevoie. Dacă trebuie o cantitate mai mare, se topeşte la baie de aburi.
Atenţie! În cosmetică se foloseşte doar ulei de cocos extravirgin, nu acel unt de cocos rafinat şi dezodorizat care se găseşte în supermarket de obicei.

Comentarii

Postări populare