Salată de quinoa cu mazăre şi nuci
Reţeta este preluată de aici: www.bonappetit.com. Am simplificat-o puţin şi în acelaşi timp am crescut aportul de ingrediente crude. A ieşit delicios! Această reţetă e demnă de o masă festivă.
Ingrediente 1 porţie mare:
Ingrediente 1 porţie mare:
- Quinoa- jum. cană
- Mazăre- jum.-1 cană
- Verdeaţă: o legătură de pătrunjel, 1 ceapă verde
- Nuci: caju şi fistic- jum.cană
Sos:
- ulei măsline (sau alt ulei presat la rece)- 1 Lg
- sare de mare- vf. de cuţit
- suc lămîie- 1-2 Lg
- usturoi- 1 căţel
- opţ. chili proaspăt rîşnit
- opţ. miere- jum.lg
- Quinoa se pune la fiert cu puţină sare în cantitate dublă de apă. Se fierbe la foc mic pînă apa se evaporă. (în jur de 15 min). Nu e nevoie să o amestecaţi. Cînd se evaporă apa puţeţi să amestecaţi uşor cu o furculiţă pentru ca această să devină ,,pufoasă''.
- Mazărea se decongelează. Dacă aveţi probleme cu digestia, fierbeţi mazărea în apă cu puţină sare cîteva minute.
- Verdeaţa se spală şi se taie mărunt.
- Pentru sos cantităţile sunt aproximative pentru o porţie. Eu am făcut mai mult ca să se învîrte blenderul. Puteţi de asemenea să puneţi toate îngredientele într-un vas şi să amestecaţi bine (pisaţi usturoiul separat).
- Quinoa se lasă să se răcească, se amestecă cu mazăre, verdeaţă tocată, sos şi nuci zdrobite. Se presară cu nişte pătrunjel tocat şi se serveşte imediat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu