Batoane super nutritive din seminţe cu fulgi de ovăz

Ingrediente:
  1. Seminţe de cînepă- jumătate-o cană
  2. Seminţe de dovleac- jum. cană
  3. Seminţe de floarea soarelui- jum.cană
  4. Fulgi de ovăz- jum.cană
  5. Fulgi de cocos- jum.cană
  6. Pudra de cacao crudă- 2 Lg
  7. Ulei de cocos (topit la aburi)- 2 Lg
  8. Curmale ,,soft''- vreo 5-10
  9. Opţional: miere, sirop de arţar

  • Seminţele de dovleac, de floarea-soarelui, de cînepă şi fulgii de cocos se mărunţesc în blender. Dacă vreţi compoziţia să se ţină foarte bine măcinaţi fin, dacă doriţi să iasă ca un fel de granola bars, lăsaţi bucăţele mai măricele.
  • Adăugăm cacao, amestecăm şi transferăm totul într-un bol.
  • Punem în blender curmalele, uleiul de cocos şi eventual puţină miere şi sirop de arţar pentru un gust mai dulce, dar şi aroma uşoară de vanilie şi caramel. Procesăm pînă la omogenizare. Dacă curmalele nu sunt din acelea moi, trebuie hidratate cîteva ore în prealabil.
  • Amestecăm pasta de curmale cu seminţele, manual sau în blender. Compoziţia trebuie să se poată fi modelată, mai adăugaţi miere sau ulei de cocos dacă e nevoie de lichid. Adăugaţi şi fulgii de cocos, amestecaţi bine.
  • Transferaţi compoziţia într-o tavă şi uniformizaţi. Puneţi în frigider pentru minim 30 de minute, după care puteţi porţiona  batoanele. Păstraţi-le în hârtie sau în nişte cutii potrivite la frigider.

Comentarii

  1. o sa incerc reteta , mai am una , am uitat sa cumpar fulgi de ovaz , ca nu mai am ...

    RăspundețiȘtergere
  2. buna Tania,

    oare se poate pune si putin cardamon ?

    Multumesc,
    Cu stima,
    Florina

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Florina! Depinde de gust. Eu de exemplu, pun aproape in orice bomboane combinatia cardamom, scortisoara, nucsoara, ghimbir. Dc si tie iti plac mirodenii ,,dulci'' nu ezita sa le aduagi, nu are cum sa nu iasa gustos :).

    Te imbratisez si astept sa ne spui cum a iesit!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare