Falafel crud




Ingrediente:
  1. Năut germinat- 1 cană
  2. seminţe floarea-soarelui (de preferat înmuiate)-1 mînă
  3. seminţe dovleac (de preferat înmuiate)-1 mînă
  4. suc de lămîie-2 Lg
  5. sare- 1lg
  6. curry şi alte condimente (coriandru, chimen, piper etc)- 1 lg
  7. pătrunjel- 1 legătură
  8. ulei presat la rece- 1 Lg
  9. usturoi- 2 căţei
  10. opţional-susan

Preparare:

  • Toate se pun în blender şi se macină fin pînă rezultă un aluat maleabil. Dacă seminţele nu au fost hidratate şi aluatul este fărămicios, adăugaţi un pic de apă.
  • Se formează biluţe de aceeaşi mărime, eventual se tăvălesc prin susan.
  • Se pot consuma imediat, se pot pune în frigider pe cîteva ore sau le puteţi deshidrata cîteva ore.
Dacă nu aveţi deshidrator si le doriti un pic crocante, puneţi biluţele pe foaie de copt pe o tavă sau grătar şi introduceţi-l în cuptor. Faceţi focul cel mai mic şi lăsaţi uşa intredeschisă. Temperatura este bună dacă se poate introduce mîna în cuptor sau puteţi lua tava cu mîna goala...Deja peste 15-30 min. falafael va căpăta un aspect frumos, auriu şi miros superb, se poate servi cu mîna (nu mai e lipicios). Dacă doriţi să fie crocant lăsaţi-l mai mult (pana al 6 h)
  • Se serveşte cu sos de tahini sau alt sos, diverse legume sau salată, germeni, pilaf etc.


Comentarii

Postări populare