Paste cu sos de fistic şi busioc

Ingrediente:
  1. Paste integrale- 1 cană (eu am folosit fusilli integrale cu tarîţe şi germeni De Cecco)
  2. Fistic crud- jum. cană (de preferat înmuiat)
  3. Ceapă- jumătate
  4. Busuioc proaspăt- 2 crenguţe
  5. Roşii deshidratate la soare în ulei- 1-2 (am luat de la Mega Image, sunt la fiecare supermaket, important să nu conţină nimic altceva decît roşii ecologice şi ulei presat la rece)
  6. sare şi alte condimente (chilli sau piper, oregano uscat etc)
  7. opţ. suc de lămîie sau lime- 1 lg, ulei presat la rece
  • Aruncaţi pastele în apă care fierbe (multă apă, min. de 3 ori m multă decît paste) cu sare. Verificaţi pastele peste 10 min. Acestea nu trebuie să fie foarte moi. Scurgeţi bine apa printr-o sită, nu clătiţi pastele cu apa rece.
  • Puneţi în vasul blenderului fistic şi un pic de apă, aproape să-l acopere. Procesaţi pînă la omogenizare.
  • Adăuagţi busuioc tăiat, condimente, roşiile, ceapa, stropiţi cu suc de lămîie şi mai procesaţi un pic.
  • Dacă aveţi roşii deshidratate, dar nu în ulei, adăugaţi şi puţin ulei.
  • Amestecaţi pastele calde cu sos şi ornaţi cu frunze de busuioc.

Comentarii

Postări populare