Paste cu sos de fistic şi busioc
Ingrediente:
- Paste integrale- 1 cană (eu am folosit fusilli integrale cu tarîţe şi germeni De Cecco)
- Fistic crud- jum. cană (de preferat înmuiat)
- Ceapă- jumătate
- Busuioc proaspăt- 2 crenguţe
- Roşii deshidratate la soare în ulei- 1-2 (am luat de la Mega Image, sunt la fiecare supermaket, important să nu conţină nimic altceva decît roşii ecologice şi ulei presat la rece)
- sare şi alte condimente (chilli sau piper, oregano uscat etc)
- opţ. suc de lămîie sau lime- 1 lg, ulei presat la rece
- Aruncaţi pastele în apă care fierbe (multă apă, min. de 3 ori m multă decît paste) cu sare. Verificaţi pastele peste 10 min. Acestea nu trebuie să fie foarte moi. Scurgeţi bine apa printr-o sită, nu clătiţi pastele cu apa rece.
- Puneţi în vasul blenderului fistic şi un pic de apă, aproape să-l acopere. Procesaţi pînă la omogenizare.
- Adăuagţi busuioc tăiat, condimente, roşiile, ceapa, stropiţi cu suc de lămîie şi mai procesaţi un pic.
- Dacă aveţi roşii deshidratate, dar nu în ulei, adăugaţi şi puţin ulei.
- Amestecaţi pastele calde cu sos şi ornaţi cu frunze de busuioc.
Comentarii
Trimiteți un comentariu