O zi de răsfăţ...

Cred că fiecare femeie trebuie să-şi facă o zi de răsfăţ, o dată pe săptămînă-o dată la două săptămîni. De exemplu duminică, cînd nu trebuie să te duci şi să te grăbeşti nicăieri...aranjează-ţi o întîlnire cu tine însuţi, cu corpul tău. La majoritatea dintre noi toată ziua este reprezentată de activităţi de rutină. Tot timpul ne grăbim şi suntem prinse în această rutină, fără să avem un moment de linişte şi relaxare. Avem grijă să facem totul bine la servici, să terminăm un proiect la timp, avem grijă de copii, de bărbat, avem grijă să facem de mîncare, curat şi aşa mai departe. Şi uităm de noi chiar dacă nu observăm asta. Să te duci la coafor sau să faci cumpărături nu înseamnă a avea grijă detine si de armonia ta interioară. Vorbesc de o zi sau un timp alocat doar ţie, o clipă de intimitate de care avem cu toţii nevoie, o clipă în care să te detaşezi de ,,haosul'' din exterior şi să îndrepti privirea spre tine însuţi. Fără prieten sau prieteni, fără telefoane, emailuri, facebook, fără stres şi grabă. Sfaturile pe care ţi le dau se referă la îngrijirea corpului, dar dincolo de asta, vei descoperi că a organiza o zi de răsfăţ pentru corpul tău este o modalitate extraordinar de simplă şi eficientă de relaxare şi redobîndire a echilibrului interior.

  • Începe ziua calm, fără să te grăbeşti şi să faci planuri. Amînă totul, închide telefonul dacă acesta te deranjează.
  • Prepară-ţi ceva delicios de mîncare, poate ceva de care nu ai timp în timpul săptămînii. Să fie ceva rapid, astfel încît să nu stai jumătate de zi la bucătărie. Eu de exemplu îmi fac sucuri, căci nu am timp mai deloc să le fac în timpul sătămînii. Cînd le beau deja mă simt mai sănătoasă şi mai frumoasă!
  • Pune-ţi muzică faină, să se audă prin toată casa...Sigur te va face să dansezi singură de nebună prin casă şi să te simţi fericită că trăieşti!
  • Să dansezi sau să faci nişte exerciţii e chiar o idee bună. Simte-ţi corpul, exprimă-te prin mişcare...
  • Pregăteşte-ţi un ritual de igienă şi cosmetică ca şi cum ai fi la un salon.
  • În primul rînd, îţi recomand sa faci baie în cadă. Este foarte important să facem cadă cam o dată la 2 sapătămîni. Atunci cînd facem duş, nu curăţăm pielea bine, nu se deschid porii şi nu se curăţă în profunzime. În schimb făcînd duş în fiecare zi cu săpun, spălăm stratul de protecţie al pielii ceea ce face pielea sensibilă, uscată, iar organismul mai predispus către diverse boli. Să nu mai spun că spălăm parfumul nostru sexual natural (feromoni prezenti în secreţiile corpului). Vei vedea ce bine te simţi după ce faci o cadă fierbinte! Te simţi cu adevărat curată şi ,,nouă''. Foloseşte un burete din material natural şi, eventual, un scrub. Eu nu prea folosesc scruburi. Am un burete abraziv şi cu el îmi şterg şi masez pielea, cu sau fără săpun. Cam în 20-30 min. pielea este înmuiată şi poţi să aplici scrub sau s-o speli bine cu un burete. Foloseşte un prosop ud pentru a face un masaj pe tot corpul şi mai ales pe şolduri şi coapse. E un remediu bun pentru celulită, tonifiază muşchii şi pielea.
  • Apa relaxează, elimină stresul şi tensiunea acumulată. Sporeşte efectul unei băi fierbinţi cu sare de baie, uleiuri esenţiale, spumă etc. Nu numai că va avea un efect relaxant, dar vei simţi cu adevărat diferenţa faţă de o zi obişnuită. Spuma şi aromele fac o atmosferă de sărbătoare. Trebuie să introducem neapărat aceste elemente de ,,lux'' în ziua noastră de răsfăţ.
  • Uleiurile esenţiale pot fi picurate direct în cadă sau poţi folosi o lampă de aromaterapie. Poate pui chiar mai multe, prin toată casa. Aromele şi lumînările cu siguraţa te vor transpune în stare dorită. Iată care sunt uleiurile potrivite: lavandă, ylang-ylang, melisă, muşcată, iris, iasomie etc.
  • Ia cu tine la baie neapărat un păhar de apă rece. Este posibil să ameţeşti un pic de la apa fierbinte. Ridică-te şi aşează-te pe marginea căzii, bea apă rece şi bagă-te din nou în apă cînd te-ai răcorit.
  • Unii nu prea pot sta mult în cadă şi atunci, ies imediat după ce se spală. Mie imi place să stau muuult în apă, pînă se răceşte de tot. Îmi pun muzică sau îmi iau o revistă, un păhar de vin...Mi se pare cea mai bună metodă de relaxare!
  • Să te relaxezi în cadă este o idee bună şi pentru că la baie chiar poţi rămîne singura. Cum am citit undeva, uşa de la baie desparte lumea ,,de afară'' de lumea ,,din interior'', unde nimeni nu ne va deranja şi putem fi cu adevărat în intimitate.
  • Înainte sau după cadă poţi face un ritual de curăţare pentru ten. Fă o baie de aburi, curăţă tenul cu un scub uşor (tărîţe, argilă, bicarbonat etc), aplică o mască naturală. Cu mască se poate sta şi în cadă. Iar apa cu plante de la baie de aburi foloseşti-o pentru a clăti părul.
  • După baie răsfaţă-te cu uleiuri naturale de corp. Poţi folosi uleiuri pentru corp, ulei pentru masaj cu aromă relaxantă sau uleiuri vegetale organice pur şi simplu (de cocos, cacao, ulei de migdale etc). Masaj cu ulei natural, cu esenţă de lavandă, ylang ylang, neroli sau vanilie, îţi va hrăni pielea şi te va transpune imediat într-o stare de bine.
  • Citeşte ceva interesant, poate o carte pe care ai tot amînat-o în lipsă de timp. Poate că ai chef să răsfoieşti o revistă, se vezi un film fain...orice!
  • O stare de relaxare şi linişte va fi benefică si somnului. Culcă-te mai devreme şi fă-ţi somnul de frumuseţe ca sa te trezeşti cu adevărat odihnită şi ,,nouă'' a doua zi!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare