Cosmetice ayurvedice, hand-made, 100 % naturale

În curînd se va deschide un magazin de cosmetice ayurvedice hand-made marcă Veda art Cosmetice. Sunt cosmetice unice prin calităţile sale, cu adăvărat terapeutice, concepute de doi medici cu competente în apifitoterapie si studii în Auyrveda. Cosmeticele sunt 100 % naturale, manufacturate după tradiţiile străvechi. Toate ingredientele sunt atent selecţionate, organice. Aceste cosmetice au fost bineînţeles testate de mine, tocmai de aceea vi le recomand. Diferenţa faţa de celelalte cosmetice care se găsesc pe piaţă este enormă. De obicei cosmeticele hand-made se fac pur şi simplu amestecînd cîteva uleiuri, ceara şi adăugînd uleiuri esenţiale pentru miros plăcut. Cosmeticele cu extracte de plante sunt însă fabricate industrial. Substanţele active extrase din plantă nu au însă acelaşi efect fără întregul fitocomplex. Iar pentru omogenizare se folosesc de obicei solvenţi chimici, astfel încît chiar dacă ingredientele sunt naturale, se foloseşte procesarea chimică. Cosmeticile ayurvedice sunt concepute cu totul altfel: singurul solvent folosit este apa, are loc procesarea naturală a plantelor (nu a extractelor!), după aceea cu acestea este procesat uleiul pînă la dispariţia totală a apei, capătînd proprietăţile terapeutice imprimate de acea plantă. Uleiul astfel procesat devine penetrant şi perfect compatibil cu pielea. Toate cremele în afară de utilizarea propriu-zisă pot fi folosite şi cu diverse alte scopuri: piele uscată, alergii, exeme, arsuri, crăpături etc.
Săptămîna acea
sta le găsiţi la Body Mind Spirit Festival (click pentru a citi despre) de la Sala Palatului, la standul 66. Vor fi şi cutiuţe mici pentru testare, aşa că veţi avea ocazia să le vedeţi, să le mirosiţi şi să le încercaţi pe propria piele! Veţi vedea acolo şi ce ambalaje superbe au. Iată care sunt produsele disponibile momentan:
  • Cremă pentru ten mixt, gras, acneic

Uleiuri: ulei de cocos, ghee, ulei de struguri.

Plante: Trandafir (Rosa damascena Mill.), Tătăneasă (Symphytum officinalis), Mentă (Mentha piperita), Gălbenele (Calendula officinalis), Lemn Dulce (Glycyrrhiza glabra L.), Brusture (Arctium lappa), Salcie (Salix alba), Stejar (Quercus robur), Coriandru (Coriandrum sativum L.). Ceară de albine.

Uleiuri volatile: Santal, Mentă, Limette.

Acţiuni: antiinflamatoare, uşor astringentă, tonică capilară, regeneratoare, nutritivă, tonifică pielea, reglează secreţia de sebum, întârzie apariţia ridurilor.

Indicaţii: pentru ten mixt, cu tendinţă la iritaţii, acnee, cuperoză, pori dilataţi.


Cremă pentru ten normal şi uscat


Uleiuri: ulei de migdale dulci, ghee, ulei de susan, ulei din seminţe de struguri,.

Plante: Gălbenele (Calendula officinalis), Tătăneasă (Symphytum officinalis L.), Trandafir (Rosa damascena Mill.), Lavandă (Lavandula angustifolia L.), Lemn Dulce (Glycyrrhiza glabra L.), Obligeană (Acorus calamus L.), Cardamom (Elletaria cardamomum).

Ceară de albine.

Uleiuri volatile: Orange, Ylang-Ylang, Lemn de Trandafir.

Acţiuni: intens nutritivă, regeneratoare, tonifică pielea, reglează secreţia de sebum, întârzie apariţia ridurilor.

Indicaţii: pentru toate tipurile de ten, în special pentru ten uscat, obosit, ridat.

Crermă pentru bărbaţi

Uleiuri: ulei de cocos, ghee, ulei de susan.

Plante: Brad (Abies alba L.), Tătăneasă (Symphytum officinalis), Mentă (Mentha piperita), Gălbenele (Calendula officinalis), Lemn Dulce (Glycyrrhiza glabra L.), Fenicul (Foeniculum vulgare Mill.), Levantica (Lavandula angustifolia L.).

Ceară de albine.

Uleiuri volatile: Brad, Mentă.

Acţiuni: regeneratoare, nutritivă, antiinflamatoare, întârzie apariţia ridurilor.

Indicaţii: se recomandă a fi folosită yilnic pentru îngrijirea tenului; după bărbierit precedată de utilizarea apelor florale (apă de mentă şi brad, apă de levănţică).



Balsam de buze

Uleiuri: ghee.

Plante: Lemn Dulce (Glycyrrhiza glabra L.), Nalbă Mare (Althaea officinalis L.), Salcâm (Robinia pseudacacia L.), Scorţişoară (Cinnamomum zeylanicum), Cardamom (Elletaria cardamomum).Ceară de albine.

Uleiuri esenţiale: Litsea, Limette.

Acţiuni: previne uscarea buzelor, emolientă, nutritivă, regeneratoare, antiinflamatoare.


Ulei de corp pentru piele normală şi uscată

Uleiuri: ulei de susan.
Plante: Cardamom (Elletaria cardamomum), Cuişoare (Eugenia caryophyllus), Scortişoară (Cinnamomum zeylanicum), Lavandă (Lavandula angustifolia L.), Obligeană (Acorus calamus), Lemn Dulce (Glycyrrhiza glabra L.), Tătăneasă (Symphytum officinale L.)
Acţiuni: tonică-nutritivă, regeneratoare, previne deshidratarea pielii, acţiune antiinflamatoare, stimulează circulaţia sangvină periferică. Masajul cu folosirea acestui ulei ajută la reechilibrarea sistemului nervos (antistres).
Indicaţii: pentru toate tipurile de piele în special în perioada rece a anului.
Mod de utilizare: poate fi folosit pentru masaj de întreţinere sau automasaj. Se aplică, în prealabil încălzit la bain-marie, pe tot corpul, cu mişcări de netezire şi fricţionare până la pătrunderea uleiului în piele. Se lasă să acţioneze minim 12 minute. Se îndepărtează cu duş fierbinte pentru a ajuta principiile active să ajungă în profunzime. Se recomandă utilizarea uleiului, minim de 2 ori pe săptămână, iar pentru pielea cu tendinţă spre uscare o dată pe zi, înainte de duş. După duş e de preferat să se lase pielea curată, fără a utiliza alte creme.


Apa de levănţică


Se obţine prin distilarea florilor de lavandă. Proprietăţi:
  • hidratantă
  • antiseptică
  • antiinflamatoare
  • purificatoare
  • calmantă
  • regeneratoare
  • cicatrizantă


Poate fi folosită :

  • pentru curăţarea sau demachierea tenului
  • pentru calmarea tenului iritat, inflamat, înroşit din diverse cauze ( de exemplu expunere la soare a pielii sensibile)
  • pentru îngrijirea tenului gras, acneic.
  • pentru a facilita regenerarea şi cicatrizarea pielii
  • pentru împrospătarea tenului
  • ca apă după ras
  • pentru curăţarea tăieturilor şi în cazul muşcăturilor de insecte

Apa de mentă şi muguri de brad

Are proprietăţi asemanatoare cu apa de levănţică. Mirosul este însă un pic diferit, de multe ori preferat de bărbaţi faţă de celelate ape florale. Oferă senzaţie de răcoare şi prospeţime.

Ingrediente: apă distilată de mentă şi muguri de brad.

Acţiuni: hidratantă, antiseptică, antiinflamatoare, calmează pruritul în caz de iritaţii sau muşcături de insecte. Conferă senzaţie de prospeţime.

Recomandări: pentru îngrijirea tenului, in special pentru ten gras, iritat, acneic; pentru bărbaţi după bărbierit.

Mod de aplicare: Se aplică pe un disc demachiant, se şterge tenul dimineaţa şi seara. Se recomandă a fi urmată de crema specifică tenului. Zonele afectate de acnee pot fi tamponate cu ape florale de mai mute ori pe zi.

Mod de păstrare: a se păstra la temperatura camerei.

Nu conţine alcool.



Masca pentru îngrijirea părului


Uleiuri: ulei de cocos, ghee.
Plante: Bhrungraj (Eclipta alba), Obligeana (Acorus calamus), Brahmi (Herpestis monniera), Tătăneasă (Symphytum officinalis), Shatavari (Asparagus racemosus), Brusture (Arctium lappa), Lemn dulce (Glycyrrhiza glabra), Levanţică (Lavandula angustifolia L.), Coriandru (Coriandrum sativum Linn.)
Acţiuni: hrăneşte scalpul şi previne apariţia mătreţii, întăreşte rădăcina firului de păr şi stimulează creşterea lui, previne încărunţirea şi despicarea vârfurilor, conferă strălucire şi vigoare firului de păr.
Mod de utilizare: se încălzeşte la bain-marie până devine compoziţia lichidă, sub 37oC, masca lichidă se aplică pe scalp şi se masează bine, apoi se întinde pe toată lungimea firului de păr, în special la vârfuri. Se acoperă cu o cască pentru duş şi cu un prosop, se lasă să acţioneze minim 30 minute. Se spală bine părul cu şampon (de 3 ori) pentru a înlătura excesul de ulei. Pentru un efect mai rapid se recomandă a fi folosită înainte de fiecare spălare a părului sau minim o dată pe săptămână.



Despre produse:

Puţini dintre noi ştiu că pielea este un organ foarte complex, cu o multitudine de funcţii şi proprietăţi, una din acestea fiind absorbţia şi asimilarea diferitor substanţe care intră în contact cu ea.
Este foarte important să realizăm că produsele cosmetice puse pe piele, interacţionează într-un anumit fel cu ea. O parte din ele sunt absorbite şi pătrund atât în ţesuturile superficiale, cât şi în circulaţia sangvină şi limfatică, ajungând astfel la ţesuturile şi organele profunde.
Tocmai de aceea, înainte de a alege un produs cosmetic, este bine să ne întrebăm dacă vrem să folosim ceva cu adevărat util sănătăţii noastre, sau ne mulţumim cu produse obţinute din compuşi chimici de sinteză, care în timp, ne pot afecta sănătatea. Să nu uităm că FRUMUSEŢEA înseamnă în primul rând SĂNĂTATE şi, nu în ultimul rând, ea vine din interior!
Din acest motiv am venit cu o paletă de produse cosmetice noi, obţinute din ingrediente 100% naturale. Pentru ca acestea sa fie biodisponibile, uşor integrate în piele, procesarea am realizat-o conform principiilor tradiţionale din Medicina Indiană Ayurveda. O echipă de medici cu competenţă în apifitoterapie şi studii în Medicina Indiană Ayurveda a conceput formulele acestor produse, astfel încât să beneficiem nu doar de efectul lor cosmetic, dar şi de acţiunea terapeutică pe care ne-o conferă.

Descrierea produselor:
Unul dintre ingredientele de bază al cremelor este ghee-ul. Ghee-ul sau untul clarificat, este un produs tradiţional indian, obţinut din unt natural din lapte de vacă. Procesat prin fierbere, devine perfect compatibil cu pielea şi capătă virtuţi terapeutice deosebite. Mai mult decât atât, ghee-ul nu se mai alterează chiar dacă este ţinut la temperatura camerei, ci dimpotrivă, cu cât este păstrat mai mult, cu atât proprietăţile sale curative cresc. Un astfel de unt păstrat 100 de ani este considerat în tradiţia ayurvedică medicament pentru 1000 de boli.
Pentru creme am folosit ca bază şi uleiuri vegetale naturale cum ar fi: uleiul de susan, cocos, migdale dulci, jojoba, sâmburi de struguri, argan, untul de shea şi altele. Acestea fiind procesate cu plante medicinale, preiau multitudinea virtuţilor terapeutice excepţionale, tratând diverse probleme ale pielii şi intensificând mult puterea sa de regenerare. Textura lor fina devine perfect compatibilă cu pielea noastră, hrănesc şi regenerează tenul, îi conferă multă vigoare, elasticitate şi tinereţe.
Am folosit în produsele noastre şi ceara de albine pentru calităţile sale restructurante şi plasticizante. Formând un strat fin pe piele o protejează de deshidratare şi de factorii nocivi din mediu, conferă un plus de catifelare şi luminozitate tenului.
Uleiurile esenţiale naturale reprezintă partea cea mai rafinată a plantelor. Au o putere terapeutică deosebită atât la nivel fizic, cât şi la nivel mental şi psihoemoţional. Încântându-ne cu parfumul lor suav ne oferă noi momente de bucurie.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare