Năut cu ardei copt şi roşii uscate la soare
Ingrediente:
- Năut (înmuiat peste noapte sau germinat)- o cană
- Roşii uscate la soare în ulei (sunt la fiecare supermaket, important să nu conţină nimic altceva decît roşii ecologice şi ulei extravirgin)- 2
- Ardei copţi (la grătar, la cuptor etc, decojiţi)- 2
- Ceapă- jumătate
- Condimente: sare, chilli, piper, coriandru măcinate
- Fierbeţi năutul germinat sau inmuiat peste noapte in jur de.40 de minute si mai mai mult de 1 ora daca nu este inmuiat in prealibil. La fierbere se pot adauga asa condimente ca: dafin, coriandru, fenicul, chimen.
- Tăiaţi ardeii, roşiile şi ceapa, turnaţi un pic de ulei de la roşii sau orice ulei presat la rece. Adăugaţi condimentele şi încălziţi un pic.
- Amestecaţi năutul fierbinte cu legumele. Serviţi cald.
Comentarii
Trimiteți un comentariu