Năut cu ardei copt şi roşii uscate la soare

Ingrediente:
  1. Năut (înmuiat peste noapte sau germinat)- o cană
  2. Roşii uscate la soare în ulei (sunt la fiecare supermaket, important să nu conţină nimic altceva decît roşii ecologice şi ulei extravirgin)- 2
  3. Ardei copţi (la grătar, la cuptor etc, decojiţi)- 2
  4. Ceapă- jumătate
  5. Condimente: sare, chilli, piper, coriandru măcinate
  • Fierbeţi năutul germinat sau inmuiat peste noapte in jur de.40 de minute si mai mai mult de 1 ora daca nu este inmuiat in prealibil. La fierbere se pot adauga asa condimente ca: dafin, coriandru, fenicul, chimen.
  • Tăiaţi ardeii, roşiile şi ceapa, turnaţi un pic de ulei de la roşii sau orice ulei presat la rece. Adăugaţi condimentele şi încălziţi un pic.
  • Amestecaţi năutul fierbinte cu legumele. Serviţi cald.


Comentarii

Postări populare