Salata verde de crudităţi


Ingrediente:
  1. Castravete
  2. Gulie (curăţată) cu tot cu frunze
  3. Dovlecel
  4. Salată
  5. Sare, ulei presat la rece, suc de lămîie sau orice dressing preferat
  6. Măsline verzi
  • Legumele se taie mediu, salată se rupe cu mîinile, totul se amestecă uşor cu sare şi dressing.Puteţi adăuga orice verdeaţă sau plante aromatice proaspete.


Nu e mare reţetă, dar e o idee de consum a legumelor nu foarte populare pentru salată, precum dovlecelul şi gulia. Chiar eu, acum să zicem 2 ani în urmă, nu-mi imaginam că aceste legume şi multe altele se pot folosi în salată de crudităţi. De obicei folosim în salate doar roşii, castraveţi ardei, ceapa şi verdeaţă. Şi e păcat, căci sunt o mulţime de legume, rădăcini, frunze de plante sălbatice care au calităţi nutritive desosebite şi se pot consuma crude făcînd parte din cele mai rafinate feluri de mîncare.

Aceasta salată are un gust delicat, primăvăratic, e aromată şi are o culoare verde atît de frumoasă, apropo de terapie prin culoare :)

Comentarii

Postări populare