Supă de linte roşie

Ingrediente pentru 2 porţii:
  1. Linte roşie- o cană
  2. 1 morcov
  3. 1 ceapă
  4. 1 cartof
  5. o felie de dovleac
  6. 2 fire de sparanghel (îngheţat)
  7. o mînă de mazăre îngheţată
  8. condimente: sare, 1 lg curry, un pic de curcuma, cimbru, oregano, frunze de dafin, piper boabe, coriandru boabe, ghimbir etc.
  9. opţional 1 Lg legume uscate (nu vegeta, dar legume deshidratate cum e amestecul de la Sanovita)
  10. opţional ulei presat la rece şi verdeaţă pentru servire

Preparare 15 min:

  • Lintea se spală foarte bine şi se pune la fiert în cantitate triplă de apă. Se strînge spuma cînd fierbe.
  • Adăugăm condimentele. Curăţăm, tăiem şi adăugăm legumele pe rînd: ceapa tăiată foarte fin şi morcovul subţire, apoi cartoful şi dovleacul tăiate cubuleţe, cînd legumele şi lintea sunt moi, adăugăm sparanghel tăiat mediu şi mazărea. Fierbem cîteva minute, verificăm dacă mai e nevoie de condimente şi închidem.
  • Se serveşte cald (în jur de 40 grade). Se poate adauga ulei presat la rece cu un gust neutru (floarea-soarelui, sîmburi de struguri etc), orice vedeaţă şi condimente proaspăt rîşnite.


Comentarii

Postări populare