Cartofi cu sos dulce de dovleac


Ingrediente:
  1. cartofi- 4
  2. ceapa- 1
  3. usturoi- 2 căţei
  4. morcovi- 1
  5. dovleac- 1 bucată
  6. roşii- 3 (sau bulion natural- jum.cană)
  7. condimente: sare-1 lg, piper-jum.lg, coriandru-jum.lg, scorţişoara- jum-1 lg, cuişoare-vf.cuţit, toate măcinate, ghimbir prospăt sau pudră- 1-2 lg, opţ. un pic de plante aromatice (rozmarin, busuioc)
  8. ulei extravirgin de măsline

  • Ceapa tăiată fin se căleşte într-o lingură de ulei. Adăugăm usturoi tăiat sau pisat, ghimbir, morcovi tăiaţi mic, mai călim cîteva minute. Se adaugă cîte un pic de apă dacă e nevoie.
  • Dovleacul se taie şi se procesează în blender pînă devine piure. Adăugăm dovleac şi roşii tăiate la legumele care se călesc şi lăsăm să fiarbă pînă capată consistenţa de sos.
  • Adăugăm restul condimentelor, cartofii tăiaţi mare şi apă dacă e nevoie, cît să acopere cartofii. Lăsăm să fiarbă pînă cartofii sunt gata, dar nu foarte moi. Gustati si adaugati mai multe condimente daca e nevoie. Sosul trebuie sa fie usor dulce si cu un miros delicat de scortisoara.
  • La servire se poate adăuga verdeaţă, fasole sau năut fierte.

Comentarii

Postări populare