Prăjiturele crude din ovaz, nuci si fructe uscate
Ingrediente:
- o cană nuci (orice fel de nuci, eu am folosit migdale şi puţin fistic)
- o cană fulgi integrali de ovăz şi hrişcă (opţ, am luat fulgi de hrişcă germinată Granovit)
- o cană fructe deshidratate (curmale, stafide, prune etc)
- 1 Lg suc de lămîie
- 1 lg condimente: scorţişoară, cardamom, ghimbir pudră
- cacao, carob, fulgi de cocos etc pentru ornare
Preparare:
- Nucile, fulgii şi fructele (dc e nevoie) se înmoaie pe cîteva ore, puteţi lăsa peste noapte. (nucile ar trebui să stea vreo 8 ore la hidratat pentru aplificarea calităţilor nutritive şi digestie uşoară)
- Se pun toate în robotul de bucătărie şi se proccesează pînă la consistenţa unui aluat.
- Formăm biluţe de mărime egală sau ,,chifteluţe'' şi le tăvălim prin pudră de cacao, carob, cocos, seminţe etc
De preferat sa stea cateva ore la frigider. Se servesc cu suc de fructe, smoothie sau ceai. Nutritive şi gustoase. Un excelent mic dejun!
Comentarii
Trimiteți un comentariu